De ideale halsband voor jouw puppy

Ben je op zoek naar een goede halsband voor jouw pup? Die zijn er een heleboel! Stoere, schattige, handgemaakte, hippe en exclusieve hondenhalsbanden koop je heel makkelijk online of bij een dierenwinkel in de buurt. De meeste baasjes zoeken een mooie halsband die past bij de kleur of het ras van de hond, maar veel belangrijker is de pasvorm. Een halsband moet, zeker bij puppy’s, goed en lekker zitten!

Pasvorm

Er is veel keuze als het gaat om de verschillende modellen, stijlen, ontwerpen en kleuren van een puppy halsband, maar allereerst moet er worden gekeken naar de pasvorm. Als je een halsband hebt omgedaan bij jouw pup, is het belangrijk dat je twee vingers tussen de nek en de halsband kunt steken. Omdat puppy’s ontzettend snel groeien, is het belangrijk om dit iedere paar dagen te checken. Zodra de halsband te strak zit, is het tijd voor een nieuwe!

Op het begin moet een puppy vaak wennen aan het lopen met een halsband. Het is daarom verstandig om met een lichte halsband te beginnen. De hond kan proberen om de halsband eraf te krabben, maar na een tijdje raakt hij er vanzelf aan gewend.

Halsband en riem

Zodra je pup gewend is aan z’n halsband, kun je er een riem aan bevestigen. Het is belangrijk om te zorgen dat je pup vertrouwd raakt met het aangelijnde gevoel. Voordat je hem gaat uitlaten, kun je de pup bijvoorbeeld eerst een paar keer om z’n eigen riem heen laten lopen. Ook kun je de riem af en toe op de grond leggen en weer oppakken. Laat je hond netjes zitten voordat je de riem weer afdoet en vergeet hem tot slot niet te belonen.

Hondenpenning

Veel eigenaren van honden kiezen voor een hondenpenning. Dit is niet verplicht, maar wel heel handig! Een penning kun je aan de halsband van de hond hangen. Vaak staat hier een naam en een telefoonnummer in gegraveerd, zodat er snel contact kan worden opgenomen met de eigenaar van de hond. Lees ook alles over een puppy aanmelden, registreren en chippen.

Leren en lichtgevende halsbanden

Halsbanden die momenteel populair zijn onder hondeneigenaren, zijn leren en lichtgevende halsbanden. Die eerste omdat het er stoer uitziet, de tweede wordt vaak gekozen uit praktische overwegingen. Met een lichtgevende halsband kun je je hond sneller terugvinden in het donker. Zeker in de winter, wanneer het vroeger donker is, kan dit een groot voordeel zijn.

Anti-blaf

Heeft je hond moeite met luisteren? Dan kan de anti-blaf halsband een oplossing zijn. Deze zorgt ervoor dat je hond ongewenst blaffen afleert door middel van geleidelijk toenemende geluiden en (lichte) schokken. Deze worden gestuurd door een microprocessor.