Hondennaam reu

Kies hier de perfecte hondennaam voor jouw reu

Word jij binnenkort het baasje van een reu en ben je op zoek naar een leuke hondennaam? Dan ben je hier aan het goede adres op de goede website! Op Hondennamen.nl kun je niet alleen onderscheid maken tussen mannelijke of vrouwelijke hondennamen, maar kun je ook filteren op een thema, een beginletter, een regio of het ras van jouw pup. De zoektocht naar een naam voor je nieuwe huisgenoot is nog nooit zo leuk én makkelijk geweest. Check alvast de top hondennamen voor reutjes. Veel plezier! 🐶

Top 10 hondennamen reu

  1. Max

  2. Guus

  3. Moos

  4. Joep

  5. Ollie

  6. Charlie

  7. Coeper

  8. Bobby

  9. Milo

  10. Buddy

Populaire hondennamen jongen

Max, Diesel, Bo, Sam of toch Spike… Inspiratie nodig in de zoektocht naar jongens hondennamen? Ieder jaar verschijnen meerdere onderzoeken naar hondennamen voor een reu. Wist je dat bijna de helft van alle baasjes hun hond vernoemt naar een mensennaam? Vaak niet zonder reden overigens. Zo kwam Max in 2016 met stip binnen op de eerste plek voor mannelijke hondennamen. Het vermoeden is dat dit alles te maken heeft met de populariteit van de Nederlandse Max Verstappen in de Formule 1.

Wat betekent de naam van jouw reu?

Veel baasjes kiezen niet zomaar een naam voor hun nieuwe viervoeter, maar gaan eerst op zoek naar de betekenis van een potentiele nieuwe naam. Geen gek idee! Een veelvoorkomende hondennaam is bijvoorbeeld Buddy, een naam die staat voor een beste vriend of kameraad met wie je alles deelt.

Hondennamen op regio

Ben jij een echte Frysk en wil je jouw zoektocht naar mannen hondennamen daarom beginnen bij Friese hondennamen? Geen probleem! Op Hondennamen.nl kun je filteren op regio. Veelvoorkomende Friese jongensnamen voor een hond zijn bijvoorbeeld Douwe, Wiebe, Tjeerd of Wietze.
Naast het verschil in hondennamen uit Nederlandse regio’s, is er ook een verschil tussen Nederlandse en buitenlandse namen. Heb je Engelse roots en kies je daarom liever voor een Britse naam als Charlie, Jake, Duke of Harley? Geen probleem, ook deze internationals vind je op onze site.

Hondennamen op ras

Naast het feit dat je op Hondennamen.nl kunt filteren op vrouwen hondennamen of mannen hondennamen, kun je ook kijken naar een naam die het beste past bij het ras van jouw puppy. Rottweilers, Duitse Herders of Buldogs worden vaak gezien als stoere honden. Veel baasjes willen daarom ook een korte, stoere naam, zoals Bowie, Hero, Otis of Scott.
Ook zien we dat namen van bekende honden vaak worden overgenomen. Veel baasjes van herdershonden noemen hun viervoeter bijvoorbeeld Rex, uit de populaire televisieserie Commissaris Rex.

Hondennamen reu met een beginletter

Wist je dat hondennamen met de beginletter B al jaren populair zijn? Soms hebben hondeneigenaren geen idee wat de naam van hun nieuwe pup moet worden, maar weten ze wel dat de naam moet beginnen met een bepaalde letter. Bo, Boris, Boy, Bradley, Bram of Bumper… Je vindt ze allemaal op Hondennamen.nl!

Kiezen maar!

Onze database wordt dagelijks aangevuld met hondennamen voor vrouwtjes. Hiervoor werken wij samen met diverse organisaties. Heb je zelf nog een leuke aanvulling? Aarzel niet en geef de hondennaam door aan Hondennamen.nl!

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco