Hondennamen teef

Kies hier de perfecte hondennaam voor jouw teef

Word jij binnenkort het baasje van een teef en ben je op zoek naar een leuke hondennaam? Dan ben je hier aan het goede adres op de goede website! Op Hondennamen.nl kun je niet alleen onderscheid maken tussen vrouwelijke of mannelijke hondennamen, maar kun je ook filteren op een thema, een beginletter, een regio of het ras van jouw pup. De zoektocht naar een naam voor je nieuwe huisgenoot is nog nooit zo leuk én makkelijk geweest. Check alvast onze top 10 hondennamen voor teefjes. Veel plezier! 🐶

Hondennamen top 10 teef

  1. Luna

  2. Bella

  3. Pip

  4. Lola

  5. Nala

  6. Saar

  7. Bo

  8. Coco

  9. Mila

  10. Baily

Populaire meisjes hondennamen

Luna, Pip, Bo, Daisy of toch Kyra… Inspiratie nodig in de zoektocht naar meisjes hondennamen? Ieder jaar verschijnen en meerdere onderzoeken naar hondennamen voor een teefje. Wist je dat bijna de helft van alle baasjes hun hond vernoemt naar een mensennaam? Vaak niet zonder reden overigens. Zo noemen veel families hun vrouwtjeshond Elsa, geïnspireerd op een prinses uit de Amerikaanse animatiefilm Frozen.

Wat betekent de naam van jouw teefje?

Veel baasjes kiezen niet zomaar een naam voor hun nieuwe viervoeter, maar gaan eerst op zoek naar de betekenis van een potentiele nieuwe naam. Geen gek idee! Een veelvoorkomende hondennaam is bijvoorbeeld Bella, wat mooi betekent in het Italiaans. Een andere populaire naam voor zowel honden als katten is Luna, een meisjesnaam die stamt uit het Latijn en maan betekent.

Hondennamen vrouwtje op regio

Ben jij een echte Frysk en wil je jouw zoektocht naar vrouwelijke hondennamen daarom beginnen bij Friese hondennamen? Geen probleem! Op Hondennamen.nl kun je filteren op regio. Veelvoorkomende Friese meisjesnamen voor een hond zijn bijvoorbeeld Derkje, Afke en Kietske.
Naast het verschil in hondennamen uit Nederlandse regio’s, is er ook een verschil tussen Nederlandse en buitenlandse namen. Heb je Engelse roots en kies je daarom liever voor een Britse naam als Lucy, Molly of Ginger? Geen probleem, ook deze internationals vind je op onze site.

Hondennamen op ras

Naast het feit dat je op Hondennamen.nl kunt filteren op vrouwen hondennamen of mannen hondennamen, kun je ook kijken naar een naam die het beste past bij het ras van jouw puppy. Rottweilers, Duitse Herders of Buldogs worden vaak gezien als stoere honden. Veel baasjes willen daarom ook een korte, stoere naam, zoals Babs, Pip, Sam of Boef.
Ook zien we dat namen van bekende honden vaak worden overgenomen. Zo noemen eigenaren van een Schotse Collie hun hond vaak Lassie (Schots-Engels voor meisje), uit de populaire televisieserie.

Teef hondennamen met een beginletter

Wist je dat hondennamen met de beginletter B al jaren populair zijn? Soms hebben hondeneigenaren geen idee wat de naam van hun nieuwe pup moet worden, maar weten ze wel dat de naam moet beginnen met een bepaalde letter. Bailey, Bella, Bibi, Bobien, Bonny, Britney… Je vindt ze allemaal op Hondennamen.nl!

Kiezen maar!

Onze database wordt dagelijks aangevuld met hondennamen voor vrouwtjes. Hiervoor werken wij samen met diverse organisaties. Heb je zelf nog een leuke aanvulling? Aarzel niet en geef de hondennaam door aan Hondennamen.nl!

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco