Een Labrador puppy in huis: de complete gids voor het grootbrengen van jouw pup

Labradors zijn een van de meest populaire hondenrassen ter wereld. Ze staan bekend om hun intelligentie en loyaliteit. Het blijven echter echte deugnieten. Problemen die je tegen kunt komen met Labrador puppy’s gaan van zindelijkheidstraining tot kauwen op dingen waar ze niet op zouden moeten kauwen. Speciaal voor alle kersverse Labrador baasjes maar ook voor iedereen die alles wil weten over Labrador Retriever pups, heeft Alles Over Labradors een complete Puppygids samengesteld! In maar liefst 30 pagina’s wordt je wegwijs gemaakt in het leven van jouw 3 maanden oude puppy.

Zindelijkheidstraining - Hoe train ik mijn Labrador zindelijk?

Zindelijkheidstraining is een proces dat een uitdaging kan zijn voor zowel de eigenaar als de pup. Het is belangrijk om te begrijpen dat het niet een eenmalig iets is, maar eerder een langdurig proces.

Er zijn veel verschillende stappen die je kunt volgen bij het zindelijk maken van jouw Labrador. Eerst moet je je pup leren waar zijn aangewezen plaats is. Dit kan in de tuin zijn of in een hoek van uw huis of appartement. Vervolgens moet je ze laten zien hoe ze daar kunnen komen en hen belonen wanneer ze hun zaken daar doen door ze een traktatie of ze te belonen met complimentjes of een lekkere aai over de bol.

Potentiële problemen met een Labrador pup – Hoe voorkom je deze?

De Labrador is een type hond dat bekend staat als zeer energiek. Labrador Retrievers hebben bovendien de neiging om op dingen te kauwen, compleet te vernielen of juist de baasjes te gaan bijten. Er zijn maatregelen die je kunt nemen en ook trainingen om te voorkomen dat jouw Lab alles opeet of jouw begint te bijten. In de puppygids komt dit onderwerp ook aan bod.

Puppy’s van alle rassen gebruiken bijten als een manier om de omgeving te onderzoeken en te testen. Het is een natuurlijk instinct voor de hond en het dient als een belangrijk hulpmiddel om te leren wat wel en niet kan. Puppy’s moeten gaan leren zachtjes te spelen en niet hard te bijten. Om het gewenste gedrag aan jouw puppy te leren, moet je kalm en consequent blijven. Je kunt de pup afleiden of van spel wisselen op het moment van bijten. Straffen is in alle gevallen de meeste slechte oplossing; hiervan leert de pup niks en dit kan in de toekomst leiden tot meer problemen.

De verschillende fases van een puppy – Hoe ga je daarmee om?

Een puppy gaat verschillende fases door in zijn ontwikkeling. Op een bepaalde leeftijd zullen ze wat angstiger worden. Ook komt er een leeftijd waarop jouw Labrador zich brutaal en zelfstandig gaat gedragen. Het is altijd goed om naar het gedrag van jouw hondje te kijken; jij kent hem het beste. Ga vervelende situaties uit de weg, keer om of kies een andere route tijdens het uitlaten bijvoorbeeld. Afleiding is ook altijd een goed idee, zorg dat je altijd een speeltje of wat lekkers bij je hebt.

Jouw hond wordt ook volwassen

Bij het opvoeden van een pup kun je voor veel uitdagingen komen te staan. Maar uiteindelijk wordt ook jouw pup volwassen. En tegen die tijd is de Labrador een fantastische hond om mee te sporten, lekker te wandelen of te zwemmen. Hij zal een geweldige hond zijn voor het hele gezin!