Hoe herken je vlooien in huis? 3x tips!

Elke honden- of katteneigenaar is er bang voor: vlooien in huis! Deze beestjes verspreiden zich razendsnel door jouw huis en zijn moeilijk te bestrijden. Het is dan ook belangrijk dat je ze zo snel mogelijk ontdekt. Zo kun je ze meteen bestrijden en ben je er snel weer vanaf. Maar hoe herken je vlooien in je huis? Hieronder vind je een aantal tips waardoor jij vlooien snel herkent!

Je hond of kat heeft veel jeuk

Honden en katten veroorzaken vaak vlooien in huis. Doordat ze soms met andere dieren spelen of naar een pension gaan, lopen ze vlooien op en die brengen ze mee naar jouw huis. Je kunt het vrij snel herkennen als je hond of kat last heeft van vlooien. Ze krabben dan veel en hebben last van jeuk. Als je dit ziet is het verstandig om meteen achter hun oren of bij hun oksels te checken of je een vlo ziet! Zie je een of meerdere vlooien? Schakel dan meteen hulp in van de dierenarts en vraag wat je moet doen. De dierenarts geeft je een middel die de vlooien kan verwijderen van de huid van je huisdier. Je huisdier is hierdoor snel van de vlooien af en zo voorkom je een vlooienplaag in je huis!

Zoek naar vlooienpoepjes

Er is natuurlijk ook een andere manier om vlooien te herkennen. Wanneer je vermoed dat je last hebt van vlooien in huis, kun je gaan zoeken naar vlooienpoepjes. Vlooienpoepjes zien eruit als zwarte en rode korrels en deze kun je vinden op de plekken waar de vlooien altijd samenkomen. Hoe meer je er ziet, hoe meer vlooien je in huis hebt. Als je vlooienpoepjes ontdekt, is het belangrijk om meteen in te grijpen en je huis direct schoon te gaan maken. Als je huisdieren hebt, is het belangrijk dat je meteen naar de dierenarts gaat voor een middel dat vlooien verwijdert van de huid van je huisdieren.

Springende beestjes

Veel mensen herkennen vlooien aan het springen. Vlooien bewegen zich voort door te springen en zijn daarom makkelijk te herkennen. Als je kleine beestjes in de lucht ziet springen, weet je dus hoe laat het is. Grijp meteen in en maak je hele huis schoon. Was alle stoffen, zoals je bed en je kleding. Stofzuig en dweil het hele huis, vooral op droge en donkere plekken. Als je huisdieren hebt moet je meteen naar de dierenarts gaan voor een middel dat vlooien verwijdert. Hoe eerder je ingrijpt, hoe minder de vlooienplaag zich uitbreidt en hoe sneller jij van de vlooien af bent.

Houd deze tips goed in de gaten bij jou thuis, zo herken jij vlooien razendsnel!