Op pad met je hond: hier moet je op letten

Ga jij er graag met je hond even lekker tussenuit? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om even een korte wandeling te maken om uit te waaien, maar je kunt er ook langer met je hond op uit trekken. Zo zou je bijvoorbeeld naar een mooi natuurpark kunnen gaan, een eindje verderop. Als je op pad gaat met je hond, is het echter wel goed om hier voorbereidingen voor te treffen. Want waar moet je allemaal op letten als je een eindje weg gaat met je hond? Wij vertellen het je in dit artikel!

Veilig vervoer

Om op de gewenste locatie aan te komen, is het van groot belang om ervoor te zorgen dat je dit veilig doet. Het is dan ook belangrijk dat je jouw hond op een veilige manier kan meenemen. Vooral als je een langere reis moet maken, is dit noodzakelijk. Wellicht ga je wel op vakantie met de hond, om de mooiste natuurgebieden te kunnen bezoeken waar je heerlijk met je hond kunt wandelen.

Om jouw hond veilig te vervoeren, is het verstandig om te kiezen voor een autobench. Er zijn tegenwoordig veel benches die je kunt vastzetten in je auto, waardoor dit ontzettend veilig is. Hiermee voorkom je dat jouw hond overal tegenaan loopt en zich wellicht bezeert. Iets dat ook zeker goed van pas kan komen als je met de auto reist en jouw hond meeneemt, is een schone handdoek. Het is handig om deze in je auto te leggen als je ervoor wilt zorgen dat jouw auto nog een beetje schoon blijft. Vooral als je met je hond de natuur in gaat, is de kans groot dat de hond vol blubber zit. Een handdoek kan in dit geval goed van pas komen.

Stevige riem en halsband

Als je op pad gaat met je hond is het natuurlijk altijd handig om te beschikken over een stevige riem en halsband. Dit is al van belang als je een klein rondje met de hond bent lopen, maar al helemaal als je verder met je hond op pad gaat. Je wilt tenslotte voorkomen dat jouw hond er zomaar vandoor gaat in een gebied dat je nauwelijks kent.

Eten en drinken

Je dient jouw hond natuurlijk wel tevreden te houden. Het is daarom goed om voldoende eten en drinken mee te nemen. Door je hond te voorzien van genoeg eten en drinken blijft jouw hond een stuk rustiger. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van enkele hondenbrokken. Ook voldoende water en een waterbak zijn goed om mee te nemen.

Beloning

Je weet vast als geen ander dat honden het lastig kunnen vinden om voor een lange tijd goed te luisteren of stil te zitten. Beloon jouw hond daarom zo nu en dan met wat lekkere honden snacks.

Speeltjes

Om jouw hond even een tijdje zoet te houden, zou je ook een aantal speeltjes mee kunnen nemen. Dit zou goed van pas kunnen komen tijdens je autoreis, want op deze manier kan jouw hond zich prima vermaken. Ook buiten de reis om kun je natuurlijk altijd enkele hondenspeeltjes bij je hebben. Honden houden nu eenmaal van spelen, dus om jouw hond optimaal te laten genieten komen zijn/haar favoriete speeltjes altijd van pas!