Op vakantie met het gezin en de hond? 3x inspiratie!

Wil je deze vakantie niet alleen met je gezin weg maar ook je hond meenemen? Geen zorgen, er zijn talloze bestemmingen die ideaal zijn voor een vakantie met het hele gezin en je viervoeter. Tijdens een vakantie met hond kun je genieten van avontuurlijke wandelingen in de natuur, op het strand of in de stad. Er zijn tegenwoordig gelukkig steeds meer accommodaties waar je ook terecht kunt met je hond. Hieronder vind je een aantal ideale vakantiebestemmingen voor een vakantie met het gezin en de hond!

Drenthe

Drenthe is een ideale bestemming voor als je graag dichtbij huis wilt blijven en met het gezin en de hond op vakantie wilt. In Drenthe kun je genieten van de natuur, de rust en ook de cultuur. Ideaal voor als je met je gezin en de hond op vakantie gaat. Een bezienswaardigheid die je zeker moet hebben gezien in Drenthe zijn de Hunebedden. De Hunebedden kun je verkennen door een van de vele wandelroutes te lopen, wat natuurlijk ideaal is als je met je viervoeter op vakantie gaat. Hunebedden zijn prehistorische grafmonumenten, welke maar liefst uit de jaren 3400-2850 voor Christus stammen. Erg indrukwekkend om te zien! Ook het Nationaal Park Dwingelderveld is de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je ook weer goed wandelen en fietsen samen met het gezin en de hond. Er zijn vele accommodaties in Drenthe waar je terecht kunt met het hele gezin en de hond. Denk bijvoorbeeld aan hondvriendelijke huisjes in de natuur. Het recept voor een heerlijke vakantie met het gezin en de hond!

Picardië, Frankrijk

De regio Picardië in Frankrijk is ook een goede optie voor een vakantie met het gezin en de hond. Deze regio ligt in het noorden van Frankrijk en staat bekend om zijn mooie natuur en historische steden. De regio is makkelijk bereikbaar met de auto, wat natuurlijk handig is wanneer je je hond meeneemt op vakantie. Een bezoekje aan de stad Amiens kan bijvoorbeeld niet ontbreken tijdens een vakantie naar Picardië. Je kunt er samen met je kinderen en hond heerlijk wandelen door de schilderachtige wijk Saint-Leu. Verder is een bezoek aan het kasteel van Chantilly ook een must als je in de regio bent. Dit kasteel kun je ook makkelijk bezoeken met het hele gezin en de hond. Wil je genieten van de natuur? Ga dan naar de Baai van de Somme, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en vogels kunt spotten. Ook weer ideaal voor als je met het gezin en de hond op vakantie bent!

Noord-Duitsland

Ook het noorden van Duitsland is een fijne bestemming voor een gezinsvakantie met hond. Hier kun je genieten van lange wandelingen over een van de vele stranden. Een heerlijke plek om je hond en je gezin even helemaal uit te laten waaien! Verder kent het gebied ook nog prachtige natuur zoals het Nationaal Park Wattenmeer. Hier kun je genieten van een wandeling of fietstocht en ondertussen bijzondere vogels spotten. Het Nationaal Park is ook een ideale plek om te bezoeken met je hond. Er zijn verder verschillende vakantieparken in het noorden van Duitsland waar je met het hele gezin en een hond kunt verblijven. Je merkt het, ook weer een geschikte bestemming voor een onvergetelijke vakantie!

Met al deze inspiratie kun jij alvast je vakantie met het gezin en de hond boeken!