Uitjes met de hond

Dit zijn de leukste uitjes voor jou en je hond

Gefeliciteerd, je bent de eigenaar van een nieuwe hond, jouw eigen teef of reu! Op Hondennamen.nl helpen we je graag bij het vinden van de perfecte naam voor jouw viervoeter, maar informeren we je ook over de leukste dagjes, nachtjes en weekendjes weg met een hond.

Dagje uit met de hond

Ga je binnenkort een dagje weg met je pup, maar heb je nog geen idee waarnaartoe? In Nederland vind je ontzettend veel mooie stranden, bossen en natuurgebieden waar jij lekker kunt uitwaaien en waar je hond heerlijk kan rennen en spelen. Klinkt als een ideale combinatie, toch?
Is het buiten donker, grauw, regenachtig en koud? Dan is een dagje weg met hond vaak een minder groot succes. Veel hondeneigenaren zijn bang dat ze bij een café of museum niet binnenkomen zodra ze een hond meenemen, maar dat is lang niet overal het geval. Tip: bel voor vertrek even naar de locatie of stuur een mailtje, dan weet je zeker dat je niet voor een dichte deur eindigt.

Lijstje met leuke uitjes

Je kunt in Nederland honderden leuke uitjes beleven waar je hond mee naartoe mag. Denk bijvoorbeeld aan de Koningin Julianatoren in Apeldoorn, het preHistorisch dorp in Eindhoven, de Zaanse Schans in Zaandam, Ouwehands Dierenpark in Rhenen of de molens in Kinderdijk.

Nachtje weg met hond

Wil je niet alleen een dag, maar ook een nacht weg met je hond? Op internet kun je bijna altijd vinden of een hond welkom is of niet. Zo zijn er veel bungalowparken of hotels waar je met het hele gezin, inclusief huisdier, kunt verblijven. Sterker nog, er zijn ook plekken die speciaal gemaakt zijn voor families met honden!
Wil je liever zonder hond op pad? Zoek dan op internet naar een goed hondenpension of een hondenhotel. Vaak krijgen ze daar de perfecte, persoonlijke zorg die ze nodig hebben als hun baasje op vakantie is.

Weekendje weg met hond

Wil je eerdaags niet een nacht, maar een weekendje weg met je hond? Parken als Landal, Roompot of Center Parcs zijn ideaal voor dit soort tripjes. Je kunt kiezen tussen een midweek of een heel weekje weg met hond. Daarnaast kunnen ze vrijuit spelen in de tuinen rondom de huisjes. Sommige parken hebben zelfs een speciale hondenspeeltuin!

Goedkoop weekend weg met hond

Wil je niet te veel geld uitgeven tijdens je (mini)vakantie met je hond? Dan kun je het huren van een huis of bungalow beter vergeten en gaan voor een goedkopere optie, zoals het boeken van een campingplek. Gooi alle spullen van jou, je gezin en je hond in de auto, zet een tent op of huur een caravan en voila, je bent er even lekker tussenuit!