Waar breng ik mijn hond naartoe als ik niet thuis ben?

De aanschaf van een hond is een hele verantwoordelijkheid. Je moet zorgen dat jouw viervoeter goed eet, drinkt, slaapt, voldoende liefde krijgt en op tijd wordt uitgelaten. Dat laatste is voor veel hondeneigenaren nog weleens een uitdaging, zeker als je veel werkt, op vakantie gaat of met een andere reden van huis bent.
In dit artikel lees je waar je jouw hond naartoe kunt brengen als je zelf niet thuis bent.

Opvangadres voor honden

Als je een paar dagen van huis bent, wil je dat je hond in goede handen is. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun hond naar een hondenpension, hondenopvang, hondenhotel of hondenoppas te brengen, wat in principe allemaal op hetzelfde neerkomt: een opvangadres waar je jouw hond tegen betaling kunt achterlaten voor een paar dagen of zelfs weken.

Waar moet ik op letten?

Voordat je je hond naar een opvang brengt, is het goed om eerst te onderzoeken of het een betrouwbaar adres is met de juiste begeleiding. Dit kun je doen door te kijken naar een aantal zaken, zoals de website. De website is het visitekaartje van het pensioen en moet zo compleet mogelijk zijn. Is er een FAQ te vinden, waar staan de tarieven, wat is de opvangmethode (bv huiselijk of een kennel), staat er iets geschreven over de kennis en ervaring van de eigenaar?
Ziet de website er goed uit, maar ben je nog niet overtuigd? Dan kun je vragen of je langs mag komen voor een kennismaking. Dat is absoluut geen gekke vraag, je wil tenslotte weten wie er een paar dagen of weken voor jouw hond gaat zorgen.
Tot slot is het goed om te kijken naar de voeding die ze geven aan de honden. Voor een pension is dit één van de grootste kostenposten. Als er wordt gekozen voor het goedkoopste voer, kun je jezelf afvragen of het pension hier een goede reden voor heeft, of in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk geld wil verdienen…

Wat is een hondenkennel?

Naast een fijn en betrouwbaar adres, is het ook belangrijk om te onderzoeken welke opvangmethode er wordt gehanteerd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hondenkennel, dat is een buitenverblijf voor je hond. Deze is meestal gemaakt van roestvrijstalen tralies, waardoor het lijkt op een soort kooi. De wat grotere kennels hebben vaak een dak en een binnenverblijf.
Heeft jouw hond nog nooit in een kennel gezeten? Dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een pension met een huiselijke sfeer. Hier hebben honden meer vrijheid om te spelen en rennen met andere honden uit het verblijf.

Wat kost een opvangadres?

De prijzen van hondenpensions variëren. Een goed pension rekent uiteraard een goede prijs voor z’n diensten. Als de prijs hoger is dan twintig euro per dag, mag je rekenen op goede zorg, persoonlijke aandacht, kennis, ervaring en deskundigheid.
Tot slot is het vooral heel belangrijk dat een pension eerlijk en transparant is in alles wat hij doet. Succes met je keuze!