Wat is het beste puppy voer voor jouw viervoeter?

Puppy voer is de onweerstaanbare, natuurlijke beloning voor je hond! Maar wat is de beste keus voor jouw pup? Je hebt verschillende soorten voeding voor puppy’s. Van brokken en vers vlees tot puppy melk en natvoer. Daarnaast heb je voeding voor de korte groei met een hoog energiegehalte en je hebt voeding voor de lange groei met matige energiebehoefte.

Voedingsschema’s voor puppy’s

Voor ons mensen is het belangrijk om op vaste tijden te eten en slapen. Voor honden geldt hetzelfde. Zorg dus allereerst voor een goed voedingsschema voor jouw hond. Zo eet een pup van negen weken vier keer per dag. Bij een leeftijd van dertien weken wordt dit afgebouwd naar drie per dag. Uiteindelijk, als honden een half jaar oud zijn, eten ze nog maar twee keer per dag.

Royal Canin voedingswijzer

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste voeding voor jouw pup. Energierijk voedsel dat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering bijvoorbeeld. Veel hondeneigenaren bepalen het eetschema van hun hond door middel van de voedingswijzer van Royal Canin. Door het beantwoorden van een paar vragen weet je binnen één minuut wat het beste plan is voor jouw pup. Je ontvangt vervolgens per mail het op maat gemaakte schema, inclusief een waardebon.

Puppy melk

De eerste weken na de geboorte heeft een pup meer dan genoeg aan moedermelk. Hierin zitten belangrijke voedingsstoffen die een puppy in deze fase nodig heeft, zoals eiwitten, vet en calcium. In de meeste gevallen wordt deze moedermelk alleen gegeven op het adres waar de pup wordt geboren, tenzij de puppy al vroeg wordt afgenomen van zijn of haar moeder. Op latere leeftijd wordt het geven van melk juist afgeraden.

Hoeveel mag een puppy eten?

Het is niet alleen belangrijk om te weten hoe vaak een puppy per dag eet en wat je jouw hond voorschotelt, het is ook goed om te kijken naar de hoeveelheid voeding per maaltijd. Je kunt dit precies afmeten en rekening houden met het gewenste gewicht van jouw hond. Ook is het goed om te achterhalen wat het gewenste eindgewicht van jouw hond is.

Indien je pup zijn of haar eten te snel naar binnen werkt, is het verstandig om te kiezen voor een anti-schrokbak. Hierdoor wordt je hond gedwongen om rustiger te eten.

Kies verstandig!

Het is belangrijk om te onthouden dat iedere hond uniek is, net als dat wij mensen dat ook zijn. Wees dus verstandig en laat je goed voorlichten door een expert of download een voedingsschema door middel van een voedingswijzer. Alleen op die manier kun je achterhalen wat het allerbeste is voor jouw nieuwe huisgenoot.