Wat je moet meenemen als je lange wandelingen gaat maken met je hond

Als je eropuit trekt met je hond, is het handig om een aantal zaken mee te nemen. Of je nu gaat treken door ruig terrein of naar het dichtstbijzijnde park gaat. Dit zijn tien dingen om mee te nemen als je lange wandelingen gaat maken met je hond:

hondenwandeling

1. Voldoende drinken

Vergeet ook jezelf niet, want tijdens een wandeling heb je zelf ook voldoende vocht nodig. Een flesje water doet wonderen, maar neem ook vooral een handige kant-en-klare superfoodmix mee. Dan kun je onderweg een groen sapje maken en instant nieuwe energie opdoen.

Vergeet ook jezelf niet, want tijdens een wandeling heb je zelf ook voldoende vocht nodig. Een flesje water doet wonderen, maar neem ook vooral een handige kant-en-klare superfoodmix mee. Dan kun je onderweg een groen sapje maken en instant nieuwe energie opdoen.

2. Gezonde snacks

Als je een lange wandeling gaat maken met je hond, neem dan ook wat gezonde snacks mee voor onderweg. Denk aan een stuk fruit, een zakje gemengde noten of wat snackgroenten als cherrytomaatjes, stukjes wortel en plakjes komkommer.

Je hond kan al deze zaken ook eten. Mocht je trek krijgen, dan heb je wat bij de hand en kun je je viervoeter ook wat geven.

3. Hondensnoepjes

Hondensnoepjes zijn altijd ideaal om bij je te hebben als je je hond wil belonen of gewoon iets lekkers wil geven. Neem een handje mee in een bakje of zakje.

4. Goede wandelschoenen

Goede waterdichte wandelschoenen zijn ideaal als je een lange wandeling gaat maken met je hond. Je weet nooit of het gras nat is, of er diepe voren zijn doordat er met groot materieel door het bos is gereden en of je plassen of modder tegenkomt op je tocht.

5. Als je in het donker wandelt

In het donker is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Draag een lichtgevend jack en lampjes en doe je hond een band of een hondentuigje om met lampjes erin. Er bestaan ook hondenbanden met reflectoren, dus dat is ook een goed idee als je zichtbaar wil zijn in het donker.

6. Extra hondenlijn

Het is altijd handig om een extra hondenlijn bij je te hebben. Mocht je lijn breken, doorgesleten zijn of doorgebeten door een overenthousiaste puppy, dan heb je altijd een nieuwe bij de hand.

7. Hondendroogjas

Als je hond ervan houdt om in meertjes te zwemmen of door de zee te rennen, kun je niet zonder handdoek om je viervoeter na afloop af te drogen. Er zijn speciale lichtgewicht handdoeken die snel drogen. Ook een hondendroogjas is ideaal om je vriend na het spelen weer snel warm en droog te krijgen.

8. Hondenspeeltjes

Vergeet niet om plezier te maken met je hond als je buiten bent. Neem een hondenspeeltje mee dat tegen regen en zonneschijn kan. Als je naar het park gaat of een open plek tegenkomt in het bos, is dat een perfect moment om met je hond te spelen. Er zijn hondenspeeltjes verkrijgbaar die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Dat is wel zo gezond.

9. Hondenpoepzakjes

Aangezien je op veel plaatsen verplicht bent om hondenpoep op te ruimen, is het altijd een goed idee om hondenpoepzakjes bij je te hebben.

10. Een handige rugzak

Om alle spullen gemakkelijk mee te kunnen nemen, heb je een fijne rugzak nodig. Wijs een rugzak aan die je alleen voor wandelingen met de hond gebruikt. Dan kun je daar alles in laten zitten en hoef je hem niet voor iedere wandeling in te pakken.