Wil je een hond aanschaffen? Denk dan ook deze kosten!

Het aantal honden in Nederland is de afgelopen paar jaar sterk toegenomen. De corona crisis heeft er namelijk voor gezorgd dat men op zoek is gegaan naar wat extra gezelligheid in huis. Naast dat het erg gezellig is om een hond te nemen, gaat het ook gepaard met vele kosten. Je wil er natuurlijk voor zorgen dat de hond een goed leven leidt en een veilig thuis heeft. Dat de hond niets tekort komt, maar ook dat de hond de juiste hulp krijgt wanneer nodig. Benieuwd aan welke kosten je moet denken om dit te bewerkstelligen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Verzekering voor jouw hond

Een van de overwegingen die je moet maken bij het nemen van een hond is, laat ik mijn hond verzekeren ja of nee? Het verzekeren van een hond kan een lastige beslissing zijn, wanneer je deze stap onderneemt zit je namelijk wel aan vaste kosten vast. Wanneer je ervoor kiest je hond niet te verzekeren heb je een heel groot eigen risico voor je hond. Wanneer er niets gebeurt met jouw hond en deze blijft gezond, dan is het niet hebben van verzekering natuurlijk goedkoper. Maar, zoals iedereen weet, zit een ongeluk in een klein hoekje. Wanneer er wel iets gebeurt met je hond zoals ziek worden of geblesseerd raken is het een stuk voordeliger om verzekerd te zijn. De kosten voor de extra verzorging van een hond kan al snel oplopen van honderden tot zelfs wel duizenden euro’s per jaar. Om te voorkomen om voor zo hoge bedragen te komen staan is een honden verzekering zeker een goede uitkomst. De honden verzekering van Figopet is hierin een goede optie!

Fysiotherapie voor jouw hond

Wanneer een hond een operatie is ondergaan of een zware blessure heeft opgelopen, kan het soms beter zijn om de hond fysiotherapie te laten volgen. Fysiotherapie voor een hond kan ook aardig hoog in de kosten oplopen. Dus wanneer operatie fysiotherapie hond van start gaat, is het wel zo fijn en voordelig als de hond verzekerd is. Gelukkig kun je de verzekering die je afsluit voor je hond wel afstemmen op de hond. Is jouw hond echt een brokkenpiloot dan kun je hoogstwaarschijnlijk het beste de volledige verzekering afsluiten, voor optimale dekking voor de ongewenste kosten. Heeft jouw hond af en toe eens ergens last van dan kun je beter een uitgebreid basispakket nemen. En wanneer je alle vertrouwen in je hond hebt kun je voor het zekere voor het onzekere het best een basispakket afsluiten, je weet tenslotte maar nooit.