Hoe kies je de beste hondenpenning voor je puppy

De kunst van het kiezen van de beste hondenpenning

Een hondenpenning is niet zomaar een accessoire; het is een belangrijk hulpmiddel om de veiligheid van je harige vriend te waarborgen. Vandaag zullen we dieper ingaan op het selecteren van de beste hondenpenning voor je geliefde huisdier, met aandacht voor de behoeften en de veiligheid van je hond.

Dit zijn de top 10 populairste hondenpenningen van 2023

De top 10 is samengesteld met best verkochte en geteste producten uit diverse webshops en onderzoeken. De beste prijs én webshop wordt meteen weergegeven, zodat je de beste hondenpenningen aanbieding te pakken hebt!

De top 3 populairste hondenpenningen

1. OLLIES for dogs hondenpenning rond klein

Deze prachtige dierenpenning is niet alleen een stijlvol accessoire voor je harige vriend, maar ook een essentiële toevoeging aan hun veiligheid. Gemaakt van duurzaam roestvrij staal en verkrijgbaar in zowel glanzend goud als tijdloos zilver, biedt deze penning een vleugje elegantie aan de halsband van je huisdier.

 1. De juiste maat: Met een diameter van 25 mm (2,5 cm) heeft de penning precies de juiste maat. Groot genoeg om op te vallen, maar niet te zwaar voor je huisdier om te dragen. Aan de voorzijde van de penning kun je de naam van je geliefde huisdier laten graveren, achter op de penning is er voldoende ruimte om je telefoonnummer te laten graveren. Dit is van onschatbare waarde voor het geval je huisdier ooit de weg naar huis niet meer kan vinden. Het hebben van je contactgegevens direct bij de pootjes van je huisdier kan een levensreddende maatregel zijn.
 2. Origineel design: Je hebt de keuze uit verschillende prachtige lettertypes en de mogelijkheid om een uniek symbool toe te voegen. Dit geeft de penning een persoonlijk tintje dat past bij de unieke persoonlijkheid van je viervoeter.
 3. Duurzaam: Je hoeft je geen zorgen te maken over de duurzaamheid van deze penning. Het roestvrijstalen materiaal zorgt ervoor dat deze penning bestand is tegen alle weersomstandigheden, en het zal niet corroderen of zijn glans verliezen. Of het nu regent of zonnig is, deze penning blijft even schitterend.

2. Carrie Clover Designs hondpenning – Goud Messing

Deze gepersonaliseerde dierenpenning is een onmisbare accessoire voor je huisdier, gemaakt met aandacht voor detail en een vleugje uniekheid. Beschikbaar in twee elegante metalen opties, aluminium (zilver) en messing (goud), is deze penning zowel een stijlvolle toevoeging aan de halsband van je huisdier als een praktische, levensreddende uitrusting.

 1. Goede bevestiging: Deze gepersonaliseerde dierenpenning wordt geleverd met een robuuste splitring, die het eenvoudig maakt om de penning stevig aan de halsband van je huisdier te bevestigen. Met deze handige toevoeging hoef je je geen zorgen te maken dat de penning losraakt, zelfs niet bij de meest avontuurlijke viervoeters.
 2. Balans: Met een ronde vorm, een dikte van 2 mm en twee beschikbare maten (25 mm of 32 mm), biedt deze penning de perfecte balans tussen zichtbaarheid en draagcomfort voor je harige metgezel.
 3. Eigen toevoeging: Of je nu kiest voor een meer bescheiden maat of een grotere penning om echt op te vallen, je hebt de vrijheid om de naam van je huisdier te laten stempelen in het lettertype van jouw keuze. Bovendien kun je optioneel een symbolische gravure toevoegen, waardoor deze penning echt uniek wordt.
 4. Karakter: Deze penning is niet alleen stijlvol en persoonlijk, maar ook buitengewoon duurzaam. Met de hand gestempeld en zonder enig gebruik van machines, heeft iedere penning een unieke uitstraling en gaat langer mee dan laser gegraveerde penningen. De charmante verschillen in letters en cijfers, die ontstaan door het handgemaakte proces, voegen karakter toe aan deze prachtige penning.

3. OLLIES for dogs hondenpenning rond

Deze prachtige hondenpenning is een stijlvolle en praktische accessoire voor jouw trouwe viervoeter.

 1. Duurzaam: Deze penning is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Gemaakt van roestvrij staal, is hij bestand tegen de elementen en kan hij met gemak weer en wind doorstaan. Hij roest niet en behoudt zijn glans, zelfs bij actieve avonturen in de buitenlucht. De stevigheid van deze penning zorgt ervoor dat hij altijd op zijn plaats blijft, ongeacht hoe speels je hond is.
 2. Verschillende kleuren: Om iedereen zijn smaken te voldoen is deze penning beschikbaar in 3 stralende kleuren: Goud, rosegoud, en zilver.
 3. Voldoende opties: Op de voorkant van de penning heb je de mogelijkheid om de naam van je hond te laten graveren, en dit kan worden omringd door een fraaie cirkel. Je kunt kiezen uit diverse lettertypes om de naam van je hond perfect weer te geven. Aan de achterkant van de penning is er voldoende ruimte om je telefoonnummers en/of adres te laten graveren. Dit biedt gemoedsrust, wetende dat je hond snel en gemakkelijk kan worden geïdentificeerd en naar huis kan worden teruggebracht als hij ooit verdwaalt.

Waarom is een hondenpenning belangrijk?

Een hondenpenning is van vitaal belang omdat het je harige metgezel kan helpen veilig thuis te komen als hij ooit verdwaalt. Deze kleine tag bevat cruciale informatie, zoals de naam van je hond en je contactgegevens, waardoor als de harige viervoeter eens wegloopt, anderen weten van wie de hond is en waar hij thuishoort. Het kan levens redden en gemoedsrust bieden voor jou als eigenaar.

Het kiezen van de juiste hondenpenning

Bij het kiezen van een hondenpenning zijn er enkele essentiële overwegingen:

 1. Materiaal en duurzaamheid: Kies een penning gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal of messing. Dit zorgt ervoor dat de penning bestand is tegen ruwe omstandigheden en niet snel zal slijten. De jonge pup zal namelijk niet alleen bij een zonnig weertje, of op asfalt worden uitgelaten, want door de regen en door bossen loopt hij ook. Je kunt beter 1 goede penning laten maken, dan dat je er 20 moet laten maken, dus kies slim.

 2. Leesbaarheid: Zorg ervoor dat de informatie op de penning duidelijk leesbaar is. Kies een lettertype en maat die gemakkelijk te zien zijn, zodat eerlijke vinders snel contact kunnen opnemen. Als het een lastig lettertype is, of het heel klein erop staat, dan is de kans aanwezig dat de vinders het niet kunnen lezen. Dus als je zeker wil weten dat de hond ook terugkomt, is het belangrijk om te zorgen dat iedereen het goed kan lezen.

 3. Informatie: Zorg ervoor dat de penning de naam van je hond, je telefoonnummer en eventueel je adres bevat. Het is essentieel dat iemand die je hond vindt, weet hoe hij je kan bereiken. Het is dus ook belangrijk dat er niet een heel verhaal op de penning komt te staan, het moet kort en duidelijk zijn. Het gaat er tenslotte om dat je trouwe viervoeter terug wordt gebracht

 4. Bevestiging: Kies een penning met een eenvoudige en veilige bevestigingsmethode. Een sterke splitring of s-haak is ideaal om de penning aan de halsband van je hond te bevestigen. Als het geen goede bevestiging heeft, bestaat de kans dat de penning in bepaalde situaties kan loslaten, en dus geen nut meer heeft.

beste hondenpenning

Materialen en stijlen

Bij het kiezen van een hondenpenning moet je rekening houden met de materialen en stijlen die beschikbaar zijn. Er zijn penningen beschikbaar in verschillende materialen, zoals roestvrij staal, messing, aluminium en zelfs kunststof.

Roestvrij staal en messing zijn duurzame keuzes die bestand zijn tegen corrosie en slijtage. Ook verkleuren deze materialen niet dus weet je zeker dat je tekst leesbaar blijft.

Aluminium en kunststof zijn lichtere materialen, en zijn dan weer veel veelvoudiger in uitstraling. Dus wanneer je meer vrolijkheid voor de hond wil is dit een goede keuze.

Wat betreft stijlen, kun je kiezen uit diverse vormen, zoals cirkels, botten, hartjes of zelfs aangepaste vormen die de persoonlijkheid van je hond weerspiegelen. Je kunt ook kiezen voor gegraveerde penningen met de naam en contactgegevens van je hond, of voor penningen met QR-codes die mensen direct naar je contactinformatie leiden als ze de code scannen. Zo zijn er genoeg opties, voor elke baasje wat wils.

Bijkomende informatie

Naast de basisinformatie zoals de naam van je hond en je telefoonnummer, kun je overwegen om extra informatie toe te voegen aan de penning. Allergieën, medische aandoeningen of andere specifieke behoeften van je hond kunnen nuttige details zijn om op te nemen. Dit kan van onschatbare waarde zijn in noodsituaties of als je hond speciale zorg nodig heeft. Maar onthoud wel dat er niet te veel op komt te staan.

Veel gestelde vragen over hondenpenningen

#1 Moet ik een hondenpenning voor mijn hond hebben, zelfs als hij gechipt is?

Het moet niet, maar een hondenpenning is wel heel handig, zelfs als je hond gechipt is. Terwijl een microchip belangrijk is voor identificatie, is een hondenpenning direct zichtbaar en toegankelijk voor iedereen die je hond vindt. Het versnelt het proces van het terugbrengen van je hond naar huis. Een vinder kan aan een chip namelijk zelf niks zien over waar de hond woont en wie zijn baasje is. Een penning kan dit wel gelijk vertellen. Dus voor een snellere terugkomst is een penning wel zeer aangeraden.

#2 Hoe vaak moet ik de informatie op de hondenpenning bijwerken?

Het is belangrijk om de informatie op de penning up-to-date te houden. Als je telefoonnummer verandert of als je hond een nieuwe naam krijgt, zorg er dan voor dat je de penning snel bijwerkt. Dit garandeert dat mensen je kunnen bereiken als je hond ooit verdwaalt. Als dit niet gebeurt hoef je de penning dus ook niet te veranderen.

Het kiezen van de juiste hondenpenning is een investering in de veiligheid van je harige metgezel. Met de juiste penning kun je ervoor zorgen dat je hond altijd veilig thuis kan komen als hij ooit verdwaalt. Denk aan de behoeften en veiligheid van je hond bij het selecteren van een hondenpenning, en geniet van de gemoedrust die het biedt.