Hoe kies je de beste hondentandpasta?

Een schone glimlach: hondentandpasta

Niets is schattiger dan de vrolijke snoet van een pup, maar een gezond gebit is net zo belangrijk als die vertederende ogen en pluizige oren. Het verzorgen van het gebit van je pup begint met de juiste tandpasta. In dit uitgebreide artikel duiken we in de wereld van hondentandpasta, met specifieke aandacht voor pups.

Dit zijn de top 10 populairste hondentandpasta's van 2023

De top 10 is samengesteld met best verkochte en geteste producten uit diverse webshops en onderzoeken. De beste prijs én webshop wordt meteen weergegeven, zodat je de beste deal hebt voor jouw hondentandpasta!

De top 3 populairste tandpasta's voor honden

1. Trixie Gebitsverzorgingsset

Geef het glimlachniveau van je harige vriend een boost met de Trixie Gebitsverzorging set voor honden! Deze complete set is als een spa-dag voor het gebit van je trouwe metgezel, en wij hebben alle ingrediënten voor een schone adem en een gezond gebit in één pakket gestopt.

 1. Complete verzorging: Deze set bevat alles wat je nodig hebt voor een volledige gebitsverzorging: een tandenborstel, vingertandenborstel, vingermassageborstel, en heerlijke hondentandpasta. Het is als een verwenpakket, maar dan voor het gebit van je hond!
 2. Tandsteen en tandplak bestrijding: Zeg vaarwel tegen tandsteen en tandplak! De set is ontworpen om deze boosdoeners te voorkomen en je hond een stralend gebit te geven.
 3. Twee-in-één tandenborstel: De normale tandenborstel in de set heeft niet één, maar twee schuine borstelkoppen (groot en klein). Hiermee bereik je moeiteloos alle tanden en kiezen, wat zorgt voor een grondige reiniging.
 4. Muntsmaak tandpasta: Onze hondentandpasta heeft een verfrissende muntsmaak. Niet alleen zorgt het voor een frisse adem, maar het helpt ook bij het voorkomen van tandplak. En het beste van alles: het is veilig, zelfs als je harige vriend het inslikt!

2. OxyFresh Pet tandpasta hond

Heeft je huisdier last van een slechte adem of ontstoken tandvlees? OxyFresh Pets Gel is niet zomaar een tandpasta; het is een alles-in-één oplossing om die nare geurtjes te neutraliseren en tegelijkertijd te zorgen voor helend en verzorgend tandvlees. Hier is waarom OxyFresh Pets Gel de favoriet is onder dierenbezitters en dierenartsen.

 1. Verhelpt slechte adem: Zeg vaarwel tegen onaangename geuren! OxyFresh Pets Gel is speciaal ontwikkeld om slechte adem bij honden en katten effectief te verhelpen. Geen ongemakkelijke momenten meer wanneer je viervoeter te dichtbij komt.
 2. Heelt en verzorgt ontstoken tandvlees: OxyFresh Pets Gel gaat verder dan alleen een frisse adem. Het is verrijkt met zink en actief zuurstof, wat betekent dat het niet alleen geurtjes neutraliseert, maar ook helend werkt bij ontstoken of bloedend tandvlees. Geef je huisdier het comfort van een gezonde mondflora.
 3. Aanbevolen door dierenartsen: Vertrouwd door professionals! OxyFresh Pets Gel wordt aanbevolen door dierenartsen, waardoor je met een gerust hart kunt kiezen voor de beste mondverzorging voor je harige metgezel.
 4. Ideaal met zooTooth en OxyFresh pets mondwater: Maak van mondverzorging een complete ervaring! Gebruik OxyFresh Pets Gel in combinatie met de ZooTooth tandenborstel en het OxyFresh Pets Mondwater voor een allesomvattende aanpak van de mondgezondheid van je huisdier.

3. Animigo Hondentandenborstel en tandpasta set

Geef het gebit van je harige vriend de liefdevolle verzorging die het verdient met de Animigo Honden Tandenverzorgingsset. Deze zorgvuldig ontwikkelde set is speciaal samengesteld om op een natuurlijke en veilige manier het gebit van je hond of kat te verwennen. Hier zijn de kenmerken die deze set onderscheiden.

 1. Natuurlijke tandenpasta: De honden tandpasta in deze set bevat enkel natuurlijke ingrediënten. Geen zorgen meer over onnodige toevoegingen; deze tandpasta biedt een natuurlijke en veilige manier om de tanden en het tandvlees van je viervoeter gezond te houden.
 2. Geschikt voor alle soorten honden en katten: Of je nu een speelse pup hebt of een rustige kat, deze tandverzorging set is geschikt voor alle soorten honden en katten. Een universele oplossing voor een stralende glimlach.
 3. Voor een gezond gebit en frisse adem: Deze set is ontworpen met één doel voor ogen: zorgen voor een gezond gebit en een frisse adem bij je huisdier. Geen ongemakkelijke momenten meer wanneer je knuffelt met je harige metgezel.
 4. 3-koppige tandenborstel: Met de 3-koppige tandenborstel en kleine vingertandenborstel kun je eenvoudig alle plekken in het gebit van je huisdier schoonpoetsen. Zelfs de diepe mondholte wordt moeiteloos gereinigd voor een grondige tandverzorging.
 5. 100% Natuurlijk en eetbare tandpasta: Geen zorgen over wat er in de mond van je huisdier belandt! De tandpasta in deze set is 100% natuurlijk en eetbaar, waardoor het niet alleen veilig is maar ook heerlijk smaakt voor je trouwe metgezel.

Waarom heeft je pup tandpasta nodig?

Het gebruik van tandpasta voor honden, vooral pups, is cruciaal voor hun algehele gezondheid. Net als bij mensen kunnen tandproblemen bij honden leiden tot ernstige gezondheidskwesties. Hier zijn enkele redenen waarom het gebruik van hondentandpasta belangrijk is.

Ten eerste kunnen tandplak en tandsteen zich ophopen op de tanden van je pup, wat leidt tot tandbederf en tandvleesproblemen. Tandpasta helpt deze ophopingen te voorkomen.

Ten tweede is een frisse adem is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor je harige vriend. Tandpasta helpt bij het verminderen van slechte adem bij honden.

Daarnaast kun je door regelmatig tandenpoetsen kun je het risico op tandverlies bij je pup verminderen, wat essentieel is voor het behoud van een gezond gebit.

Verschillende soorten hondentandpasta

 1. Tandpasta met kip- of rundvleessmaak: Veel tandpasta's voor honden zijn verkrijgbaar in smaken waar honden dol op zijn, zoals kip of rundvlees. Deze smaken maken het tandenpoetsen voor pups aantrekkelijker.

 2. Tandpasta met enzymen: Tandpasta met enzymen helpt bij het afbreken van tandplak en tandsteen. Dit type tandpasta is vaak geschikt voor pups die gevoelig zijn voor ophopingen.

 3. Natuurlijke tandpasta: Voor eigenaren die de voorkeur geven aan natuurlijke producten zijn er tandpasta's met natuurlijke ingrediënten. Deze zijn vaak vrij van kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

 4. Tandpasta met fluoride: Sommige tandpasta's voor honden bevatten fluoride, wat kan bijdragen aan de versterking van het tandglazuur. Het is echter belangrijk om te controleren of het fluoridegehalte veilig is voor honden.

beste hondentandpasta

Tandpasta per ras: waarom one size niet all fits

Verschillende hondenrassen hebben verschillende behoeften als het gaat om tandverzorging. Hier zijn enkele overwegingen per rastype.

 1. Kleine rassen: Kleine rassen hebben vaak gevoelig tandvlees. Kies een tandpasta die zacht is en specifiek is ontworpen voor gevoelige tanden.

 2. Grote rassen: Grotere rassen hebben mogelijk tandpasta nodig met extra enzymen om te helpen bij het afbreken van ophopingen vanwege hun grotere tanden.

 3. Brachycefale rassen: Brachycefale honden, zoals de Franse Buldog of Engelse Bulldog, kunnen vatbaarder zijn voor tandproblemen. Overweeg tandpasta met extra verzorgende eigenschappen.

Veel gestelde vragen over tandpasta voor honden

#1 Is het veilig om tandpasta voor mensen te gebruiken bij honden?

Nee, tandpasta voor mensen bevat ingrediënten zoals fluoride en schuimmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor honden. Gebruik altijd tandpasta die specifiek is ontworpen voor honden.

#2 Hoe vaak moet ik de tanden van mijn pup poetsen?

Het wordt aanbevolen om de tanden van je pup twee tot drie keer per week te poetsen. Begin langzaam en maak de ervaring positief met beloningen.

#3 Wat als mijn pup tandenpoetsen haat?

Introduceer tandenpoetsen geleidelijk. Laat je pup wennen aan de smaak van de tandpasta door het op zijn tanden te wrijven met je vinger. Gebruik beloningen om positief gedrag te stimuleren.

Het kiezen van de juiste tandpasta voor je pup is een belangrijke stap in het bevorderen van een gezond gebit en algemene welzijn. Of je nu kiest voor een smaakvolle variant, enzymenrijke formule of natuurlijke samenstelling, zorg ervoor dat je de behoeften van je pup en zijn ras in overweging neemt.

Het regelmatig poetsen van de tanden van je pup is niet alleen een investering in zijn mondgezondheid, maar ook in zijn algehele levenskwaliteit. Met de juiste tandpasta en een positieve benadering zal je pup niet alleen een stralende glimlach hebben, maar ook genieten van het proces. Geef je pup die extra reden om te kwispelen door te investeren in zijn glimlach vandaag nog!