Hoe kies je de beste tekentang voor honden?

Schitterend, veilig en stijlvol in het donker: lichtgevende halsbanden

introtekst

Dit zijn de top 10 populairste tekentangen van 2023

De top 10 is samengesteld met best verkochte en geteste producten uit diverse webshops en onderzoeken. De beste prijs én webshop wordt meteen weergegeven, zodat je de beste deal hebt voor een tekentang!

De top 3 populairste tekentangen voor honden

1. Fritzline® Tekenverwijderset voor Mens en Huisdier – Compleet met Tekentang, Tekenkaart, Tekenpincet & Tekenhaak in Etui

Met de warmere dagen over een half jaar in aantocht en het vooruitzicht van avonturen in de buitenlucht, komt helaas ook het tekenseizoen om de hoek kijken. Maar vrees niet! Fritzline® heeft de perfecte oplossing voor een snelle, veilige en zorgeloze tekenverwijdering, zowel voor jou als je geliefde huisdier.

 1. Universele toepassing: of je nu geniet van een ontspannen wandeling in het bos of je huisdier vrij laat spelen in de achtertuin, onze set is ontworpen voor zowel mens als dier. Wees altijd voorbereid, waar je avontuur je ook brengt.
 2. Compleet gereedschap: de set bevat een tekentang, tekenpincet en tekenhaak – een specifiek instrument voor elke tekenverwijdersituatie. Geen gedoe, alleen doeltreffendheid.
 3. Hoogwaardige materialen: vervaardigd uit duurzaam en roestbestendig materiaal voor een betrouwbare en langdurige levensduur. Onze tools zijn gebouwd om de tand des tijds te doorstaan.
 4. Compact en draagbaar: alle tools zijn netjes opgeborgen in een handige etui. Compact en draagbaar, ideaal voor onderweg en gemakkelijke opslag. Altijd binnen handbereik wanneer je het nodig hebt.

2. Tekentang RVS

Zij hebben de perfecte oplossing om die vervelende en potentieel gevaarlijke spinachtige beestjes aan te pakken. Deze speciale RVS tekenverwijderset is ontworpen voor zowel mensen als dieren, waaronder katten, honden, paarden en meer.

 1. Veilig en effectief: gemaakt van roestvrij staal voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Verwijder teken snel en effectief om gezondheidsrisico's te minimaliseren.
 2. Geschikt voor mens en dier: deze set is veelzijdig en geschikt voor gebruik bij mensen, katten, honden, paarden en andere dieren.
 3. Handzaam en draagbaar: de set is compact en eenvoudig mee te nemen. Houd uw tekenverwijderaar altijd bij de hand tijdens het tekenseizoen.
 4. Overal toepasbaar: ideaal voor thuis, in de auto, tijdens wandelingen of op vakantie. Zorg dat u snel kunt handelen bij een tekenbeet.

3. Bevapast blauwe tekentang met 2 alcohol pads

Maak je geen zorgen! Bevaplast heeft de perfecte oplossing om snel, effectief en pijnloos die vervelende teken te verwijderen. Onze kunststof tekentang, geleverd in een handige polybag, wordt jouw onmisbare metgezel tijdens avonturen in de natuur.

 1. Compleet pakket: de tekentang wordt geleverd met 2 alcoholdeppers en een gebruiksaanwijzing. Alles wat je nodig hebt voor een vlotte en zorgvuldige tekenverwijdering.
 2. Eenvoudige bediening: met de pincetvormige tekentang pak je de teek vanaf de zijkant beet, zoals duidelijk wordt geïllustreerd in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Trek de teek vervolgens voorzichtig recht uit de huid.
 3. Materiaal en afmetingen: gemaakt van duurzaam kunststof voor herhaaldelijk gebruik. De tekentang heeft een handige afmeting van 8 x 6 x 12 cm, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.
 4. Merkkwaliteit: vertrouw op de kwaliteit van bevaplast voor een doeltreffende en betrouwbare tekentang.

Waarom is een tekentang belangrijk?

Ten eerste biedt de bescherming tegen ziekten. Teken kunnen verschillende ziektes overbrengen, zoals de ziekte van Lyme en babesiose. Door regelmatig je hond te controleren op teken en ze snel te verwijderen, minimaliseer je het risico op door teken overgedragen ziektes.

Daarnaast kunnen tekenbeten huidirritaties veroorzaken bij je hond. Door snel en voorzichtig teken te verwijderen met een tekentang, verminder je de kans op jeuk, ontstekingen en andere huidaandoeningen.

Ook kan het handig zijn om allergische reacties te voorkomen. Sommige honden kunnen allergisch reageren op tekenbeten, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Een tekentang helpt bij het voorkomen van allergische reacties door te zorgen voor een snelle en volledige verwijdering van de teek.

Naast ziektes kunnen teken ook andere parasieten met zich meedragen, zoals eitjes van wormen. Het tijdig verwijderen van teken vermindert het risico op bijkomende gezondheidsproblemen veroorzaakt door deze parasieten.

Ook is het belangrijk voor het behoud van de gezondheid van de pup. Een gezonde hond is een gelukkige hond. Door regelmatig je hond te controleren op teken en ze effectief te verwijderen, draag je bij aan de algemene gezondheid en het welzijn van je viervoetige vriend.

Een tekentang maakt het verwijderen van teken een eenvoudige en veilige taak. Zonder het gebruik van een tekentang bestaat het risico dat je delen van de teek achterlaat, wat kan leiden tot complicaties.

Kortom, een tekentang is geen luxeproduct, maar eerder een essentieel instrument in de gereedschapskist van elke verantwoordelijke hondenbaas. Door regelmatig gebruik te maken van een tekentang, investeer je in de gezondheid, het comfort en het geluk van je trouwe metgezel. Het is een kleine moeite met een groots resultaat voor de welzijnsbeleving van je hond.

beste tekentang

Soorten tekentangen

 1. Standaard tekentang: Dit is de meest eenvoudige vorm van een tekentang. Het heeft een pincetachtig ontwerp met twee smalle uiteinden. Plaats de uiteinden rond de teek, zo dicht mogelijk bij de huid van de hond, en verwijder de teek door voorzichtig en recht omhoog te trekken.

 2. Lepeltje of koevoet tekentang: Deze tekentang heeft een lepelvormig uiteinde dat onder de teek wordt geplaatst. Hierdoor kan de teek worden opgeheven zonder deze samen te drukken. Schuif het lepeltje onder de teek en til deze voorzichtig omhoog en weg van de huid.

 3. Lusvormige tekentang: De lusvormige tekentang heeft een lus van dun draad of nylon. Deze lus wordt om de teek geplaatst en aangespannen. Schuif de lus rond de teek, trek voorzichtig aan en verwijder de teek.

 4. Pincet met gebogen uiteinden: Dit is een pincet met gebogen uiteinden die speciaal is ontworpen voor het verwijderen van teken. Plaats de gebogen uiteinden rond de teek en verwijder deze door voorzichtig omhoog te trekken.

 5. Tick Twister: De Tick Twister is een instrument met een speciale vorm voor het verwijderen van teken. Plaats de inkeping van de Tick Twister rond de teek en draai het instrument voorzichtig om de teek te verwijderen.

 6. Elektronische tekentang: Elektronische tekentangen zijn apparaten die gebruikmaken van elektrische impulsen om teken veilig te verwijderen. Plaats het apparaat over de teek en activeer het om de teek te laten loslaten.

 7. Grijptang met veermechanisme: Deze tang heeft een veermechanisme waarmee de teek stevig kan worden vastgegrepen. Plaats de tang rond de teek, knijp voorzichtig samen en verwijder de teek.

Veel gestelde vragen over tekentangen

#1 Wat is het verschil tussen een tekentang en andere methoden voor het verwijderen van teken bij honden?

Een tekentang is een specifiek ontworpen instrument voor het veilig en effectief verwijderen van teken bij honden. In vergelijking met andere methoden, zoals pincetten of het gebruik van de vingers, biedt een tekentang een betere grip op de teek en minimaliseert het het risico op breken of achterlaten van de teek in de huid.

#2 Hoe gebruik ik een tekentang op de juiste manier bij mijn hond?

Gebruik de tekentang volgens de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Pak de teek vanaf de zijkant beet met de tang en trek deze voorzichtig recht uit de huid. Zorg ervoor dat je de tekentang dicht bij de huid plaatst om de teek volledig te verwijderen. Reinig het gebied na verwijdering en desinfecteer de tekentang. Als je dit allemaal zorgvuldig doet, is de teek uitstekend weggehaald.

#3 Zijn er verschillende soorten tekentangen en welke is het meest geschikt voor mijn hond?

Ja, er zijn verschillende soorten tekentangen, waaronder pincetvormige en haakvormige tekentangen. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeur en comfort. Pincetvormige tekentangen bieden een stevige grip, terwijl haakvormige tekentangen handig zijn voor het verwijderen van kleinere teken. Er is dus voor elke hond en voor elk baasje een passend type tekentang!

#4 Hoe vaak moet ik de tekentang reinigen en desinfecteren?

Het wordt aanbevolen om de tekentang na elke verwijdering schoon te maken en te desinfecteren. Gebruik hiervoor alcoholdeppers of een mild desinfectiemiddel. Dit minimaliseert het risico op infectie en zorgt ervoor dat de tekentang klaar is voor hergebruik. Zorg dus dat je dit niet vergeet, om problemen later te verkleinen.

Een tekentang is dus een essentieel instrument voor elke verantwoordelijke hondenbezitter, en het belang ervan kan niet genoeg worden benadrukt. Naast het bieden van bescherming tegen door teken overgedragen ziekten, speelt de tekentang een cruciale rol bij het voorkomen van huidirritaties, allergische reacties en het overdragen van andere parasieten zoals wormeitjes. Het tijdig en correct gebruik van een tekentang draagt bij aan het behoud van de algehele gezondheid en het welzijn van je hond.