De perfecte hondenbench voor jouw puppy

Word jij binnenkort de eigenaar van een pup, maar heb je geen idee wat je allemaal in huis moet halen? Geen probleem! Op Hondennamen.nl vind je een puppy checklist. Vink ‘m af en je bent helemaal klaar voor de komst van jouw viervoeter.

Eén van de belangrijkste spullen die je vindt op de lijst, is een puppy bench, ook wel puppy kooi genoemd. Zodra je jouw hond in huis haalt, moet hij z’n eigen plekje hebben. Een hond slaapt immers twaalf tot veertien uur per dag, een puppy nog meer! Naast een fijne hondenmand, hondenkussen en deken, is ook de bench een absolute aanrader. Waarom? Dat lees je in onderstaand artikel.

Puppy opvoeden met een bench

De bench van een hond is bedoeld als een veilige, vertrouwde plek in huis waar de pup zich kan terugtrekken. Zeker voor onvermoeibare pups die het liefst de hele dag spelen, is het creëren van zo’n plek belangrijk. Toch moeten veel puppy’s in het begin wennen aan de kooi. Dwing je hond daarom nooit om erin te gaan! Zorg dat de bench een aantrekkelijke plek is om te slapen, door er bijvoorbeeld een deken of kussen in te leggen. Ook kun je ervoor kiezen om een deken over de bench heen te gooien, waarbij een kant wordt vrijgelaten. Dit geeft een veilig gevoel, alsof het z’n eigen holletje is.

Leer je hond dat het heel normaal is om in en uit de bench te gaan en zet ‘m niet te ver weg van jou en je gezin, zodat hij het gevoel heeft erbij te horen. Leg naast een kussen of deken ook een speeltje of iets lekkers in de kooi, zodat het nóg aantrekkelijker wordt om de plek te bezoeken.

Tip: doe de deur van de bench nooit dicht als je pup niet op z’n gemak is, hierdoor kan hij in paniek raken. Als je hond eenmaal een slechte ervaring heeft met z’n bench, wordt het daarna alleen maar moeilijker om hem er opnieuw in te krijgen.

Zindelijk maken

Het gebruik van een hondenbench kan helpen bij het zindelijk maken van je pup, een hond bevuilt namelijk niet graag z’n eigen nest. Door een bench te gebruiken, leert de hond sneller dat hij z’n behoefte moet ophouden. Let op: Als een bench te groot is voor je hond, kan hij alsnog de behoefte voelen om in een hoekje te plassen of poepen. Koop daarom altijd een bench op maat.

Wat zijn de juiste hondenbench maten?

De ene hond heeft een grote bench, de andere hond een kleine bench, maar wat is de juiste maat voor jouw viervoeter? Dat hangt af van de afmetingen van jouw hond. De meeste verkopers kunnen je per ras precies vertellen wat de juiste maat bench is, maar je kunt het ook zelf uitrekenen door de hoogte en breedte van jouw hond op te meten.

Naast de bench in huis, bestaat er ook een speciale reisbench voor je hond. Deze hondenbench wordt vaak gebruikt in de auto en is meestal gemaakt van een sterke

aluminium constructie. Het is dus ook aan te raden om deze speciale transportbench te kopen als je grote reisplannen hebt voor jou en je kleine vriend.