Checklist: deze spullen moet je in huis halen voor een pup

Word jij binnenkort de eigenaar van een nieuwe pup, maar heb je geen idee wat je allemaal in huis moet halen? Geen probleem! Op Hondennamen.nl vind je niet alleen de perfecte naam voor je viervoeter, maar ook een puppy checklist. Vink ‘m af en je bent klaar voor de komst van je nieuwe vriendje of vriendinnetje!

Creëer een eigen plek voor je pup

Zodra je jouw puppy in huis haalt, moet hij of zij natuurlijk een eigen plekje hebben. Een hond slaapt immers 12 tot 14 uur per dag, een puppy nog meer! Zorg voor een fijne hondenmand, hondenkussen of deken. Daarnaast kiezen veel baasjes van puppy’s ook voor een bench die je dicht kan doen.

Koop een goede halsband en riem

Andere puppy benodigdheden die je zeker in huis moet halen zijn een halsband en hondenriem. Er bestaan standaard halsbanden die je kan bevestigen met een gesp of kliksysteem. Dit soort banden zijn vaak een goede keuze. De slipketting is over het algemeen een minder goede keuze om mee te beginnen.Naast de halsband heb je natuurlijk ook een hondenriem nodig. Vaak wordt er gekozen voor een riem van 1 tot 1,5 meter lang. Een rollijn wordt, zeker voor puppy’s die nog veel moeten leren, vaak afgeraden.Veel baasjes kiezen naast een halsband en hondenriem ook nog voor een hondenpenning. Meestal staat hier een naam en een telefoonnummer in gegraveerd, zodat er snel contact kan worden opgenomen met de eigenaar van de hond.

Het voeden van je hond

De volgende spullen op de puppy benodigdheden lijst zijn een voer- en waterbak. Roestvrijstalen bakken zijn fijn en maak je heel makkelijk weer schoon. Koop deze bakken vooral niet te klein, maar op de groei. Voor een middelgroot tot groot ras zijn in hoogte verstelbare bakken aan te raden.Indien je pup z’n eten te snel naar binnen werkt, kun je kiezen voor een anti-schrokbak. Hierdoor wordt je hond gedwongen om rustiger te eten.Heb je naast de voerbak ook al eten in huis gehaald? Veel mensen raden aan om de eerste dagen hetzelfde voer als bij de fokker te geven. Geef je teefje of reu rustig de tijd om te wennen aan alle veranderingen en schakel geleidelijk over op voeding naar eigen keuze.Het verbaast je misschien, maar de tanden van een hond moeten net als die van ons gepoetst worden. Als je hier vroeg mee begint, zal je hond eraan wennen en het als een normale handeling beschouwen. Probeer de tanden (en kiezen!) van je pup twee tot drie keer per week te poetsen.

Afvinken maar…

De belangrijkste spullen kun je inmiddels van de puppy benodigdheden checklist vinken, maar er zijn nog een aantal andere items belangrijk om aan te schaffen, zoals een borstel of kam, (uitdagende) speeltjes, kluiven, snoepjes, een nagelschaartje en poepzakjes. En het allerbelangrijkste voor jouw hond is natuurlijk heel veel liefde van z’n nieuwe baasje(s)!