Dit is waarom je een goede hondenriem moet kopen

Als eigenaar van een nieuwe hond moet je over veel zaken nadenken. Wat wordt de naam van je nieuwe puppy, wat voor eten ga je hem geven en bij welke dierenarts wil je hem inschrijven. Een belangrijk onderwerp wat niet vergeten mag worden is het aanschaffen van een hondenriem. Er zijn heel veel verschillende soorten hondenriemen, zoals een anti trek riem of de flexilijn. Welke je (vooral niet) moet kopen? Dat lees je hieronder.

Hondenriem

De combinatie van een hondenriem en halsband is belangrijk bij het uitlaten en trainen van je puppy. Als je wil dat de hond naar je luistert, moet je er allereerst voor zorgen dat de halsband goed en lekker zit. Dat kun je meten door twee vingers te plaatsen tussen de halsband en de nek van je puppy.

Flexi hondenriem

Er zijn heel veel verschillende soorten riemen, waaronder de flexilijn of rollijn. Deze riem kan de hond meer bewegingsvrijheid bieden. Toch wordt deze riem, zeker voor puppy’s die nog veel moeten leren, afgeraden. Sommige rollijnen kunnen tien meter lang worden, waardoor de puppy bij een onverwachtse beweging ineens op straat kan staan.

Leren hondenriem

Veel eigenaren van honden kiezen tegenwoordig voor de leren hondenriem. Allereerst omdat het er stoer uitziet, maar daarnaast omdat het vaak kwalitatief goede, stevige riemen zijn. Doordat deze riemen vaak worden gemaakt van zacht leer, ligt het ook nog comfortabel in de hand.

Anti trek riem

Als je pup tijdens het uitlaten met veel kracht ineens van richting verandert, kun je als baasje voor onaangename verrassingen komen te staan. Je kunt vallen, iets verdraaien of onbedoeld andere mensen of honden op straat lastigvallen. Om dit te voorkomen, kun je kiezen voor een anti trek riem. Hiermee krijg je makkelijker controle over je hond.

Er zijn verschillende soorten riemen en tuigjes om het trekken tegen te gaan. Een trektuig is één van de mogelijkheden. Hierbij wordt de kop van de hond gedraaid zodra hij begint te trekken. Laat je vooral goed voorlichten in een dierenwinkel of speciaalzaak voordat je een keuze maakt.

Hondenriem touw

Naast de halsband is het ook belangrijk om te kijken naar het touw van de riem. Vaak kun je kiezen uit verschillende materialen, lengtes en de dikte van het touw. Genoeg zaken om overna te denken dus. Succes met de keuze!