Puppybezitter in spe? Hier moet je aan denken!

Ben je gek op honden en wordt het nu écht tijd om zo’n trouwe viervoeter in huis te halen? Dan zijn er nogal wat zaken om aan te denken. Want tja, je nieuwe lieve pup moet natuurlijk ook verzorgd en opgevoed worden. Je moet hem of haar zindelijk maken, de juiste spullen in huis halen en goede verzorging toepassen. Waar moet je aan denken als hondenbezitter in spe? In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

Zorg voor de juiste accessoires en benodigdheden

Voordat je nieuwe hondje in huis is, is het handig om ook alvast de juiste benodigdheden en accessoires in huis te halen. Je wilt immers wel dat je hond comfy kan slapen, eten en drinken. Spullen die je nodig hebt zijn in ieder geval een hondenmand, voerbak, kooi, riem, voer en de juiste vitamines. Ook speelgoed is een leuke aanvulling. Verder komen verzorgingsproducten goed van pas, zoals een hondenkam en hondenshampoo.

Maar hoe vind je de beste hondenproducten? We raden je aan om een kijkje te nemen op Hondenpagina.com. Op deze website worden tal van hondenproducten voor je vergeleken, van het beste speeltje en gezondste hondenvoer tot de fijnste hondenkussens en -manden. Lees reviews, ontdek voordelen en nadelen per product en lees welke benodigdheden bij welk type hond passen. Dat maakt jouw zoektocht een stuk gemakkelijker!

Verzin een leuke hondennaam!

Een simpele tip die we natuurlijk niet kunnen weglaten: het verzinnen van een hondennaam. En daarvoor ben je uiteraard aan het goede adres op onze website. Je kunt zoeken op beginletter, of de populairste namen per reu of teef opzoeken. Je kunt zelfs op thema selecteren, zoals chique of bekende hondennamen.

Overigens hoef je de naam nog niet per se van tevoren te verzinnen. Sommige mensen leren graag eerst het karakter van hun hond kennen alvorens ze een naam willen toekennen. We raden je wel aan om de naam in de eerste paar dagen te verzinnen, want zo kun je de hond leren om naar de naam te luisteren.

Geef je pup voldoende ruimte en haal obstakels weg

Je nieuwe pup krijgt net als jij te maken met veel emoties. Misschien is hij of zij bang in een nieuwe omgeving, of juist super enthousiast. Hoe dan ook, dit zal ook zeker geuit worden. Het is dan ook belangrijk dat je kleine en gevaarlijke of breekbare voorwerpen uit de buurt haalt. Kaarsjes en fotolijstjes die op bijthoogte van de hond staan haal je beter weg, net als andere kleine accessoires die de hond in zou kunnen slikken. Heb je een vloerkleed liggen. Houd er rekening mee dat een pup die nog niet zindelijk is, daar zomaar een boodschap zou kunnen achterlaten.

Verder is het sowieso belangrijk dat je hond voldoende ruimte krijgt. Een comfortabele hondenmand of ligkussen is een must. Regel ook een bench. Daar kun je de pup (in het begin) ’s nachts in laten slapen, zodat je de volgende ochtend niet wakker wordt met een kamer die half aan diggelen ligt.

Pup zindelijk maken, opvoeden en trainen

Veel hondeneigenaren denken dat ze hun pup zelf wel kunnen opvoeden. Het is zeker niet zo dat dat niet kan, maar daarentegen kan een puppycursus nooit kwaad. Het aanschaffen van een hond wordt meer dan eens onderschat en het is belangrijk om te beseffen dat de eerste maanden van de pup bepalend zijn voor het gedrag de rest van het hondenleven. Een bijkomend voordeel van een puppycursus is dat de hond went aan andere honden om zich heen. Een socialisatieproces, waardoor die in de toekomst als je hem uitlaat ook beter omgaat met honden die hij of zij tegenkomt op straat.

Je leert op zo’n cursus veel tips van experts en kunt ervaringen delen met andere hondengebruikers. En wellicht nog wel het belangrijkste: je leert hoe je consequent kunt zijn in de opvoeding van je hond. Want tja, ook honden zoeken graag de grens op. Liever geen puppycursus? Dan is het belangrijk dat je vooraf al nadenkt over je aanpak. Hoe leer je je hond af om overal te plassen? Hoe leer je je hond om niet altijd te blaffen of niet te schooien om eten? Op internet zijn gelukkig ook veel tips te vinden, dus je staat er nooit alleen voor.