Puppycursus is een aanrader voor iedere hond!

Gefeliciteerd! Je bent (zeer binnenkort) de trotse eigenaar van een nieuwe hond! Je moet waarschijnlijk nog een heleboel zaken regelen, waaronder het plannen van een puppycursus. Of dit belangrijk is? Nou en of! De manier waarop je in de eerste maanden omgaat met je pup is bepalend voor de rest van z’n hondenleven!

Wat leer je op een puppycursus?

Vaak denken hondeneigenaren dat ze hun pup zelf kunnen opvoeden en trainen, zeker als ze in het verleden eerder een hond in huis hebben gehad. Toch is het volgen van één of meerdere trainingen een echte aanrader om de volgende redenen:

Puppy cursus in de buurt

Ben je overtuigd van het feit dat je een cursus wil volgen, maar weet je nog niet waar? Uit praktische overwegingen is het handig om een training in de buurt te zoeken. Ga eens op onderzoek uit via andere hondeneigenaren die je kent in de buurt of raadpleeg het internet. Vaak vind je binnen no time geschikte cursussen waarvoor je niet zo ver hoeft te rijden. Vergeet ook niet de juiste puppy benodigdheden in huis te halen.

Online puppycursus

Is het voor jou niet mogelijk om een fysieke puppycursus te volgen? Dan kun je er ook voor kiezen om je hond online te trainen, opvoeden en socialiseren, dankzij de lancering van online hondenscholen en puppycursussen.