Dit zijn de voor- en nadelen van een asielhond

Ben je op zoek naar een leuke, nieuwe viervoeter en denk je erover na om een hond uit het dierenasiel te nemen? In dit artikel lees je alle voor- en nadelen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Dit zijn de voordelen van een asielhond

Allereerst is het belangrijk om een groot misverstand uit de wereld te helpen. Er wordt namelijk nog steeds gedacht dat honden uit het asiel problemen hebben, maar dat is lang niet altijd het geval. Veel honden zoeken een nieuw baasje om heel andere redenen, zoals een hondenallergie, een echtscheiding, tijdsgebrek of een verhuizing naar een nieuw pand waar geen honden worden toegelaten. Voordat je een asielhond dus bij voorbaat al afschrijft, is het goed om eerst eens een kijkje te nemen in het asiel. Wie weet ben je daarna van gedachten veranderd!
Eén van de pluspunten van asielhonden is het feit dat ze in de meeste gevallen al opgevoed zijn. Als je samen een paar uurtjes doorbrengt, weet je precies of het karakter van de hond past bij dat van jou (en je gezin).
Een ander voordeel is dat viervoeters uit het hondenasiel vaak gevaccineerd, gechipt, geregistreerd, ontwormd en ontvlooid zijn. Dat scheelt je een hoop kosten (en gedoe)! Tot slot is een (ras)hond uit het asiel vaak goedkoper dan een hond van een goede fokker. Het geld dat je overhoudt kun je vervolgens goed gebruiken voor alle andere bijkomende kosten, zoals het kopen van een riem, een bench, brokken en bezoekjes aan de dierenarts.

Dit zijn de nadelen van een asielhond

Zijn er ook nadelen? Helaas wel. Over honden uit het asiel is vaak minder achtergrondinformatie beschikbaar dan bij een erkende fokker. Over een erfelijke aandoening of de voorouders is vaak weinig tot niets bekend.
Daarnaast zijn asielhonden meestal wat ouder, waardoor ze waarschijnlijk minder lang bij je zullen zijn dan een puppy.

Puppy kopen in het asiel

Ben je van plan om een hond uit het asiel te halen, maar wil je wel een puppy? Dat kan. Vaak wordt gedacht dat er geen puppy’s worden verkocht in het asiel, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het zijn er meestal niet zoveel en daarom zijn ze vaak een stuk duurder dan de oudere honden, maar als je goed zoekt is het zeker een optie om een asielpup te kopen.
Benieuwd waar je jouw zoektocht naar een asielhond moet beginnen? Op dierenasiels.com kun je al jouw wensen invullen en wordt er een geschikte hond gezocht. Succes!