Hondennaam Bordercollie

Vind de juiste naam voor jouw bordercollie

Woont er binnenkort een bordercollie bij jou in huis, en ben je nog op zoek naar een leuke naam? Op Hondennamen.nl kun je niet alleen onderscheid maken tussen vrouwelijke of mannelijke hondennamen, maar kun je ook filteren op een bepaald thema, een beginletter óf een naam die past bij het ras van je nieuwe viervoeter.

Kies een naam die past bij het ras van de bordercollie

De bordercollie is een ras uit de groep herdershonden. Het is nog steeds een populaire hond die wordt ingezet bij verschillende sporten zoals schapendrijven, waarvoor hij oorspronkelijk werd gefokt. De hond is afkomstig uit het gebied dat men de Borders noemt, tussen Engeland en Schotland. Kies dus voor een naam die past bij de karaktereigenschappen en geschiedenis van de collie. Succes!

Waarom een border collie bij jou past!

Als je op zoek bent naar een slim, actief hondenras, dan is de border collie een goede keuze. Ze zijn gevoelig en reageren op training, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze hebben ook veel beweging nodig, dus ze zijn ideaal voor actieve gezinnen. Wel hebben ze regelmatig verzorging nodig om hun vacht in goede conditie te houden. Border collies zijn over het algemeen gezonde honden, maar zoals alle rassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen.

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco