Populaire hondennamen

Dit zijn de meest populaire hondennamen voor jouw teef of reu

Mag jouw nieuwe puppy binnenkort eindelijk met je mee naar huis en ben je daarom op zoek naar een leuke hondennaam? In de database van Hondennamen.nl vind je de stoerste, grappigste en meest voorkomende hondennamen van Nederland. Daarnaast kun je hier ook nog filteren op een specifiek thema, een beginletter of een naam uit een bepaalde regio.

Populaire hondennamen voor een teef

Is jouw nieuwe viervoeter een teefje? Dan vind je hier de meest gekozen hondennamen voor vrouwtjes. Ieder jaar wordt namelijk onderzocht welke hondennamen populair zijn onder hondeneigenaren. Pip staat dit jaar bovenaan het lijstje van populaire hondennamen teef, gevolgd door Bella, Bailey en Bo. En wist je dat bijna de helft van alle baasjes hun hond vernoemt naar een mensennaam? Vaak niet zonder reden overigens. Zo noemen veel families hun vrouwtjeshond Elsa, geïnspireerd op een prinses uit de Amerikaanse animatiefilm Frozen.

Populaire hondennamen voor een reu

Ook naar de meest gebruikte hondennamen voor een reu wordt ieder jaar onderzoek gedaan. In 2016 kwam Max met stip op nummer 1 binnen en sindsdien is deze naam niet meer weg te denken uit het lijstje populaire hondennamen reu. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat de Nederlandse Max Verstappen het sinds 2016 uitzonderlijk goed doet als autocoureur in de Formule 1.

De populairste namen voor katten

Van de populairste hondennamen maken we een klein uitstapje naar de populairste kattennamen, want ook die worden ieder jaar onderzocht. Wellicht inspireert het je in je zoektocht naar een leuke hondennaam. Naast Pip en Max, staan vooral Luna, Nala en Coco hoog in dat rijtje. Nala, bekend van The Lion King, kwam vorig jaar nieuw binnen op nummer 5. De naam Tijgertje is inmiddels niet alleen uit de top 5, maar ook uit de top 10 van populaire kattennamen verdwenen.

Geef je keuze door!

Wat zijn jouw favoriete hondennamen? Heb je al een keuze gemaakt? Of heb je een leuke naam gevonden, maar niet op onze website? Aarzel niet en geef de naam door aan Hondennamen.nl. Wie weet maak je er in de toekomst een ander baasje heel blij mee!