3 tips bij wormen bij je hond

Heb je een gevoel dat jouw hond wel eens wormen kan hebben? Dat is natuurlijk niet fijn. Als je denkt dat je hond dit heeft, is het slim om hier direct iets mee te doen. Wormen kunnen namelijk schadelijk zijn voor jouw hond. Ben je er bijna zeker van dat jouw hond wormen heeft? Lees dan snel verder, want wij geven je hier 3 tips voor!

Ontwormen

Als je denkt dat jouw hond wormen heeft of je weet dit zeker, is het goed om je hond te ontwormen. Je wilt tenslotte wel dat jouw hond gezond is en blijft. Het is daarom goed om jouw hond regelmatig te ontwormen, niet alleen als je denkt dat jouw hond wormen heeft. Het proces ontwormen hond kan heel gemakkelijk. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld ontwormingstabletten of ontwormpasta. Aan de hand van deze middelen kun je ervoor zorgen dat de wormen bij jouw hond verdwijnen. Het is goed om dit proces regelmatig te doen, want je kunt lang niet altijd bij honden zien dat ze wormen hebben. In veel gevallen kun je het zelfs niet zien. Dat maakt het extra lastig om te checken of jouw hond wormen heeft of niet. Daarom is het aan te raden om zo nu en dan jouw hond te ontwormen. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw hond gezond is en blijft.

Opruimen ontlasting van je hond

Honden kunnen op verschillende manieren besmet worden met wormen. Denk bijvoorbeeld door het jagen op knaagdieren, het inslikken van vlooien of het eten van rauw vlees of ontlasting. Als baasje kun je er vaak maar weinig aan doen dat jouw hond besmet raakt met wormen, dit gebeurt nu eenmaal. Toch kun je er wel voor zorgen dat je de ontlasting van je hond direct erna opruimt. Bovendien is het verstandig om je hond uit te laten in een gebied waar de ontlasting van andere dieren ook opgeruimd wordt. Zo voorkom je in ieder geval dat jouw hond hierdoor besmet raakt met wormen.

Darmflora bevorderen

Honden met een sterkte darmflora zijn minder snel vatbaar voor besmettingen door wormen. Je zou er daarom voor kunnen zorgen dat de darmflora van jouw hond versterkt wordt. Er zijn verschillende middelen beschikbaar die hierbij kunnen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan probiotica.

Om jouw hond gezond te houden, is het dus van groot belang dat je hier alles aan doet. Je kunt dit dus doen door regelmatig te ontwormen en proberen te voorkomen dat je hond besmet raakt met wormen. Maar niet alleen de besmetting door wormen is schadelijk voor de hond, er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar je hond last van kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een oogontsteking. Hiervoor zou je oogzalf voor je hond kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld een oogontsteking komt heel vaak voor zonder dat het baasje het doorheeft. Probeer ook op dit soort dingen altijd te checken. Vertoont jouw hond ineens ander gedrag of heeft jouw hond ineens klachten? Ga dan altijd op zoek naar de oorzaak. Je wilt tenslotte wel dat jouw hond gezond blijft!