Franse hondennamen

Dit zijn de mooiste Franse hondennamen voor jouw puppy

Bonjour! Heb je Franse roots of ben je een echte francofiel en daarom op zoek naar een Franse hondennaam voor jouw puppy? Dan ben je hier op Hondennamen.nl aan het juiste adres op de goede website! Op Hondennamen.nl helpen we je graag bij het vinden van de perfecte Franse naam door toegevoegde filters op dit land. Daarnaast kun je ook filters inzetten op een bepaald thema, een beginletter, een regio of kiezen voor een naam die past bij het ras van je hond. Succes, of bonne chance, zoals ze in Frankrijk zouden zeggen… 😉

Franse hondennamen teef

Is jouw nieuwe hond une fille en ben je dus op zoek naar een leuke Franse hondennaam voor een teefje? Veel Fransen kiezen voor namen als Adeline, Aimee, Bijou, Belle en Valerie.
Bovenstaand rijtje klinkt niet alleen mooi, het zijn ook nog Franse hondennamen met betekenis. Zo betekent Adeline nobel en staat Aimee voor geliefde. Bij Bijou wordt verwezen naar een juweel en Belle is beeldschoon. Valerie staat vooral voor kracht en dapperheid.
Ben je gecharmeerd van zo’n Franse naam met een betekenis? Kies dan zorgvuldig een naam uit en onderzoek eerst waar het precies voor staat. Ga je bijvoorbeeld voor een naam als Filou, dan gaat je hond als bedriegster door het leven.

Franse hondennamen reu

Heb je met jouw nieuwe hond un garçon in huis gehaald? Ook dan zit je goed op Hondennamen.nl. Franse hondennamen voor een reutje die vaak genoemd worden zijn Champion, Duc, Tintin, Tresor en Hurricane.
Net als bij de namen van teefjes, hebben bovenstaande namen voor reutjes ook een betekenis. Champion staat voor kampioen, Duc betekent hertog, Tintin kennen wij in Nederland als Kuifje, Tresor is een schat en Hurricane staat voor storm.

Wat is het geworden?

Onze database wordt dagelijks aangevuld met Franse hondennamen. Hiervoor werken wij samen met diverse organisaties. Heb je zelf nog een leuke aanvulling? Aarzel niet en geef de naam door aan Hondennamen.nl. Wie weet maak je er in de toekomst een ander baasje heel blij mee!

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco