Hondennaam Labradoodle

Hier vind je de leukste hondennamen voor jouw labradoodle

Word jij binnenkort het baasje van een labradoodle en ben je op zoek naar de perfecte hondennaam? Op Hondennamen.nl kun je niet alleen onderscheid maken tussen mannelijke of vrouwelijke hondennamen, maar kun je ook filteren op een thema, een beginletter, een regio óf het ras van jouw hond.

Speciale hondennamen voor labradoodles

Ben jij op zoek naar een naam die perfect past bij een labradoodle? Ook deze vind je op Hondennamen.nl. Maak allereerst de keuze in het geslacht, oftewel: de splitsing hondennamen reu labradoodle of hondennamen teef labradoodle. Met deze filter vind je binnen no time de perfecte naam voor jouw nieuwe viervoeter.

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco

Labradoodles: Alles wat je moet weten

Labradoodles winnen de laatste jaren enorm in populariteit en dat is natuurlijk niet voor niets. De Labradoodle is een vrolijk, zachtaardig en intelligent hondenras dat vrijwel niet verhaart. Eigenlijk mag er overigens (nog) niet over een rashond gesproken worden. De Labradoodle is namelijk geen FCI erkend ras. Het is een kruising tussen een Poedel en een Labrador, waarbij er onderscheid gemaakt moet worden tussen een Labradoodle en Australian Labradoodle. De Australian Labradoodle vindt haar oorsprong in Australië en is het resultaat van jarenlang onderzoek naar een allergie vriendelijk ras. Hierbij is de kruising onder strenge regels verder ‘geoptimaliseerd’ tot de hond di wij nu kennen.

Oorsprong

In 1988 heeft Mr Wally Cochran van de Royal Guide Lines voor het eerst een Labrador met een Poedel gekruist. Dit deed ze enerzijds vanwege het lieve karakter van een Labrador en het vachttype en de intelligentie van de Poedel. Onder andere haar echtgenoot bleek geen last te hebben van deze nieuwe hondensoort, die ze de Labradoodle noemde. Later is haar dochter Tagan Park verdergegaan met het werk van haar moeder en is zij de grondlegger van de Australian Labradoodle.

Karakter

Zoals bij de meeste kruisingen is het karakter van een Labradoodle afhankelijk van zijn ouders en hoe hij is gefokt en grootgebracht. Aangezien de kruising een afgeleide is van de Labrador en de Poedel, bezitten ze ook een afgeleide van het karakter: actief, vriendelijk, aanhankelijk en werklustig. De Labradoodle is hierdoor vrij gemakkelijk in de omgang, ook met kinderen. Doordat ze actief en werklustig zijn, zijn ze vrij gemakkelijk te trainen en kunnen ze zelfs een goede waakhond zijn. Ook hopen we maar dat je van een wandeling houdt, want ze hebben voldoende beweging nodig.

Verzorging en gezondheid

Van de Australian Labradoodle verhaart de vacht niet en verspreidt het geen onaangename luchtjes. Dit komt o.a. omdat de Australian Labradoodle geen ondervacht heeft en dit zorgt er voor dat ook mensen met een allergie deze hond prima in huis kunnen nemen. Alleen vraagt deze vacht wel de nodige verzorging. Sowieso elke 2 dagen borstelen zorgt ervoor dat de vacht in goede conditie blijft. Overigens is het advies om de Australian Labradoodle niet te vaak te wassen, omdat de vacht een zelfreinigend vermogen heeft. Af en toe even afspoelen is vaak genoeg om het stof uit de vacht te krijgen.

Eén doel van kruisen is het verminderen of elimineren van erfelijke gezondheidsproblemen die binnen één van de rassen kunnen bestaan. Door de eerder genoemde ‘optimalisatie’ zijn enkele gezondheidsproblemen verminderd. De ouderdieren worden voorafgaand aan het fokken in principe getest op onder andere oogtesten en heup- en elleboogtesten. Verlatingsangst gerelateerde gedragsproblemen zijn niet ongewoon bij de Labradoodle. Daarnaast heeft de kruising veel beweging nodig. Als dit niet kan worden gegeven, zou dit kunnen leiden tot kauwen op spullen, graven of andere hyperactiviteit.

Training

Hondentrainingen zijn belangrijk voor deze zeer actieve, slimme en drukke hond. Het is een plezier om ze te trainen, aangezien beide rassen intelligent zijn en het heerlijk vinden om samen met hun baasje te werken – maar ze leren slechte gewoonten net zo snel als goede. Er moet dus vroeg worden begonnen met trainen op basis van belonen en dat moet worden voortgezet. Dit is een geweldig ras voor hondensporten zoals agility of zelfs jachthondenwerk – ze zullen het heerlijk vinden om een actieve taak te hebben.

Meer weten over de (Australian) Labradoodle? Bekijk dan eens de website Labradoodleinfo.nl. Hier vind je alle benodigde informatie voor een goede manier van aanschaffen, opvoeden, trainen en verzorgen van jouw Labradoodle of Australian Labradoodle.