Italiaanse hondennamen

Dit zijn de mooiste Italiaanse hondennamen voor jouw puppy

Ciao! Heb je Italiaanse roots of is het je favoriete vakantieland en ben je daarom op zoek naar een Italiaanse hondennaam voor jouw puppy? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op Hondennamen.nl helpen we je graag bij het vinden van de perfecte Italiaanse naam door toegevoegde filters op dit land. Daarnaast kun je ook filters inzetten op een bepaald thema, een beginletter, een regio of kiezen voor een naam die past bij het ras van je hond.
Voordat je bedenkt wat voor Italiaanse hondennaam je wil hebben, is het makkelijk om allereerst een keuze te maken in het geslacht, oftewel: de splitsing hondennamen teef Italiaans of hondennamen reu Italiaans. Daarna kun je verder zoeken naar de perfecte naam voor je viervoeter. Succes!

Italiaanse hondennamen teef

Is jouw nieuwe hond een meisje, of una ragazza, zoals ze in Italië zouden zeggen? Dan ben je dus op zoek naar een leuke Italiaanse hondennaam voor een teefje. Namen die je voor meisjeshonden regelmatig voorbij hoort komen zijn Gaia, Chiara, Aurora, Giulia en Sofia. Zolang de naam op een A eindigt, zit je vaak in de goede, Italiaanse hoek! 😉

Italiaanse hondennamen reu

Heb je met jouw nieuwe hond een jongen in huis gehaald, oftewel: un ragazzo? Ook dan ben je op Hondennamen.nl aan het goede adres. Veelvoorkomende namen voor een Italiaanse reu zijn Riccardo, Leonardo, Matteo, Lorenzo, Alessandro en Francesco. Eigenlijk alle namen die niet op een A, maar op een O eindigen dus… 😉

Italiaanse hondennamen met betekenis

Zoek je niet alleen een mooie, Italiaanse naam, maar wil je ook een naam met een bijzondere betekenis? Ook dat vind je in de database van Hondennamen.nl! Zo betekent Gaia bijvoorbeeld ‘vrolijk’ in het Italiaans en betekent Leonardo ‘als een leeuw’.
Tip: Als je voor een buitenlandse naam kiest, zoek dan sowieso eerst de betekenis op zodat je weet waar je jouw hond naar vernoemt.

Wat is het geworden?

Onze database wordt dagelijks aangevuld met Italiaanse hondennamen. Hiervoor werken wij samen met diverse organisaties. Heb je zelf nog een leuke aanvulling? Aarzel niet en geef de naam door aan Hondennamen.nl. Wie weet maak je er in de toekomst een ander baasje heel blij mee!

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco