Japanse hondennamen

Dit zijn de mooiste Japanse hondennamen voor jouw puppy

Heb je Japanse roots of is Japan je favoriete vakantieland en ben je daarom op zoek naar een Japanse hondennaam voor jouw puppy? Dan zit je goed op Hondennamen.nl! Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte Japanse naam door toegevoegde filters op dit land. Daarnaast kun je ook filters inzetten op een bepaald thema, een beginletter of filteren op een naam die past bij het ras van jouw hond.
Voordat je bedenkt wat voor Japanse hondennaam je wil hebben, is het makkelijk om allereerst een keuze te maken in het geslacht, oftewel: de splitsing hondennamen teef Japans of hondennamen reu Japans. Daarna kun je verder zoeken naar de perfecte naam voor je viervoeter. Succes!

Japanse hondennamen teefje

Is jouw hond een meisje? Dan ben je dus op zoek naar een leuke Japanse hondennaam voor een teefje. Namen die je voor meisjeshonden regelmatig voorbij hoort komen zijn Hana, Momo en Sakura, wat bloem, perzik en kersenbloesem betekent.
Naast deze van origine Japanse namen, gebruiken Japanners ook veel leenwoorden. Zo noemen ze hun hond bijvoorbeeld Choko, Koko of Moka. Leuke namen voor een pup, maar oorspronkelijk dus afkomstig uit een ander land.

Japanse hondennamen reu

Heb je een Japanse reu in huis gehaald, of wil je jouw oer-Hollandse viervoeter een Japans tintje geven? Dan zou je kunnen kiezen voor een naam als Sora, Riko of Yuki, wat hemel, kind van waarheid en geluk betekent.

Japanse hondennamen met betekenis

Zoals je hierboven wellicht al gelezen hebt, hebben veel Japanse namen een betekenis. Zo staat Kouta voor vrede, Maki voor hoop en claim je met Toshi een wijze hond te hebben. Onderzoek dus altijd eerst waar een naam voor staat, voordat je hondje z’n hele leven voor gek loopt.

Wat is het geworden?

Onze database wordt dagelijks aangevuld met Japanse hondennamen. Hiervoor werken wij samen met diverse organisaties. Heb je zelf nog een leuke aanvulling? Aarzel niet en geef de naam door aan Hondennamen.nl. Wie weet maak je er in de toekomst een ander baasje heel blij mee!

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco