Aparte hondennamen

Vind hier de perfecte, aparte en originele naam voor jouw nieuwe hond!

Gefeliciteerd! Je bevindt je momenteel op Hondennamen.nl en dat betekent dat je binnenkort waarschijnlijk de eigenaar bent van een nieuwe pup, jouw eigen teef of reu. En voor alle baasjes die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het kiezen van een leuke, stoere, aparte of bijzondere naam: welkom op Hondennamen.nl!

Aparte hondennamen voor jouw teef

Ieder jaar worden er verschillende onderzoeken gedaan naar de meest populaire hondennamen van Nederland. Dit jaar is Pip uitgeroepen tot de leukste hondennaam voor teefjes. Een prachtige naam natuurlijk, maar veel baasjes zijn op zoek naar een naam die juist níet zo vaak voorkomt.
Als het op aparte hondennamen voor een teef aankomt, is niks te gek. Waar veel ouders hun kinderen al vernoemen naar planten, dieren of zelfs figuren uit tekenfilms, kan het bij namen voor honden nóg gekker. Een aantal voorbeelden van typische hondennamen die je niet zo vaak hoort zijn Asta, Skody, Tito of Yoni. Uiteraard kun je ook gewoon zelf een naam verzinnen!

Aparte hondennamen voor jouw reu

Waar Pip dit jaar de populairste hondennaam is voor teefjes, is Max de populairste naam voor een reu. Men acht de kans groot dat dit te maken heeft met het succes van de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen.
Maar uiteraard zijn er ook een heleboel gekke en rare hondennamen voor mannetjes, zoals Apollo, Ascar, Ashe of Kwispel. Wedden dat je geen hond uit jouw straat of buurt kan bedenken met zo’n naam?

Filters helpen je kiezen!

Naast het feit dat je zoekt naar een originele en bijzondere naam voor jouw viervoeter, vind je op Hondennamen.nl ook een aantal andere filters die je kunnen helpen bij het vinden van een perfecte naam. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op een bepaald thema, een beginletter of een bepaalde regio, zoals ‘Friese hondennamen’. Daarnaast kun je ook vinden welke namen goed passen bij het ras van jouw hond.
Op deze manier wordt het uitzoeken van de naam bijna net zo leuk als het uitzoeken van de pup zelf, toch? Succes!

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco