Hollandse hondennamen

Dit zijn de leukste Hollandse hondennamen voor jouw teef of reu

Krijg jij binnenkort een nieuwe hond en ben je als echte Hollander op zoek naar leuke, Nederlandse hondennamen? Dan ben je op Hondennamen.nl aan het juiste adres, want onze database staat er vol mee! Heb je naast een Hollandse naam nog meer wensen? Door middel van filters kun je zoeken op een bepaald thema, een beginletter of een Hollandse naam die past bij het ras van jouw hond.

Hollandse hondennamen teef

Op zoek naar een Nederlandse naam voor een teefje? Echte, oer-Hollandse namen die je nog regelmatig voorbij hoort komen zijn bijvoorbeeld Ans, Roos, Jet en Pip. Die laatste stond in 2018 zelfs bovenaan het lijstje met populairste namen!

Hollandse hondennamen reu

Ook bij mannelijke honden wordt nog vaak gekozen voor een Hollandse naam. Neem bijvoorbeeld Ties, Gijs, Jan of Max. Net als Pip is ook Max in 2018 gekozen tot populairste naam. Men denkt dat het te maken heeft met het succes van de Nederlandse formule 1-coureur Max Verstappen.

Oudhollandse hondennamen

Ben je niet op zoek naar een moderne Hollandse naam, maar ga je liever voor een ouderwetse hondennaam? Op Hondennamen.nl vind je ontzettend veel klassieke hondennamen en oude hondennamen. Succes met zoeken!

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco