Stoere hondennamen

Word jij binnenkort het baasje van een nieuwe viervoeter en kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een originele, coole of stoere hondennaam? Dan ben je bij Hondennamen.nl aan het juiste adres! Steeds meer hondeneigenaren kiezen de perfecte naam voor hun nieuwe pup uit op basis van een aantal filters. Is jullie nieuwe huisgenoot bijvoorbeeld een vrouwtje? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar coole hondennamen voor een teefje. Is het een mannetje? Dan wil je alle stoere hondennamen voor een reu in één oogopslag kunnen vinden.
Op Hondennamen.nl kun je niet alleen zoeken naar stoere hondennamen, maar kun je daarnaast ook filteren op een bepaald thema, een beginletter, een regio of een hondennaam die perfect past bij het ras van je nieuwe pup. Succes! 🐾

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco

Stoere hondennamen voor een teef

Oke, het wordt dus een meisje! In onze database vind je van ieder geslacht meer dan 600 namen die stoer zijn en daar komen iedere week een heleboel nieuwe namen bij. Een typische hondennaam voor een teef die als stoer wordt bestempeld is bijvoorbeeld Babs. Stoere vrouwtjesnamen zijn vaak kort met maar één lettergreep. Handig om te weten!

Coole hondennamen voor een reu

Haal je een mannetje in huis en ben je daarom op zoek naar een bijpassende, stoere hondennaam voor een reu? Ook dan zit je goed op Hondennamen.nl. Coole hondennamen voor mannetjes worden vaak uitgezocht met een reden. De naam Rex zie je met regelmaat terugkomen en is gebaseerd op de stoere hond uit de televisieserie Commissaris Rex. Sinds twee jaar is ook de naam Max ontzettend populair. Drie keer raden waar die naam vandaan komt… Juist, van de zeer succesvolle en stoere autocoureur Max Verstappen.

Filters helpen je kiezen!

Allereerst is het dus belangrijk om een keuze te maken in het geslacht, oftewel: de splitsing hondennaam teef stoer of hondennaam reu stoer. Is je lijst met potentiële nieuwe namen daarna nog steeds veel te lang? Probeer dan eens te kijken welke naam goed past bij het ras van je hond, of welke namen veel voorkomen in de regio waar je woont. Herdershonden zullen bijvoorbeeld vaker een stoere naam krijgen dan een Franse poedel of een chihuahua. En Afke en Wiebe zijn echte Friese hondennamen die je in het noorden van Nederland vaak voorbij hoort komen, maar in Brabant bijna nooit. Kortom, genoeg filters die jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze voor een stoere hondennaam!