Originele hondennamen

Vind hier de perfecte, originele naam voor jouw nieuwe hond

Ben jij binnenkort de eigenaar van een nieuwe pup, jouw eigen teef of reu? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk ook op zoek naar een leuke hondennaam. In de database van Hondennamen.nl vind je ontzettend veel namen, en daar komen iedere week een heleboel nieuwe namen bij. Heb je specifieke wensen? Filter dan op een thema, een beginletter, een bepaalde regio of op namen die passen bij het ras van je nieuwe viervoeter. Succes!

Originele hondennamen teefje

Ieder jaar wordt er onderzoek gedaan naar de meest populaire hondennamen van Nederland. In 2018 is Pip uitgeroepen tot de leukste hondennaam voor teefjes. Een mooie naam, maar veel baasjes zijn op zoek naar een naam die juist níet zo vaak voorkomt. Met andere woorden: een originele hondennaam.
Als het op originele namen aankomt, is niks te gek. Kies bijvoorbeeld een naam die je niet zo vaak voorbij hoort komen, of een naam met een bijzondere betekenis voor jou en je familie. Of schrijf alle namen van honden uit de buurt op die je kent en kies vervolgens een andere naam op Hondennamen.nl!

Originele hondennamen reu

Waar Pip dit jaar de populairste hondennaam is voor teefjes, staat Max al een aantal jaar bovenaan de lijst van populaire namen voor een reu. Zou het iets te maken hebben met het feit dat de Nederlandse Max Verstappen het goed doet in de Formule 1? Waarschijnlijk wel.
Maar uiteraard zijn er ook een heleboel gekke en originele hondennamen voor mannetjes die juist niet zo vaak voorkomen, zoals Apollo, Ascar of Ashe. De gouden tip voor een originele naam? Zoek een naam uit het buitenland met een bijzondere betekenis. Wedden dat je niemand anders zo’n verrassende naam hoort roepen als je jouw vriendje gaat uitlaten?

Maak je keuze!

Ben je klaar om een originele hondennaam uit te kiezen? In onze database vind je honderden opties. Hiervoor werken wij samen met diverse organisaties. Heb je al een bijzondere naam gevonden, maar niet op onze website? Aarzel niet en geef de naam door aan Hondennamen.nl. Wie weet maak je er in de toekomst een ander baasje heel blij mee!

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco