Hondennamen Top 100

Kies jouw favoriete naam uit de hondennamen top 100

Ben jij binnenkort de eigenaar van een nieuwe hond en daarom op zoek naar de allerleukste hondennamen die er zijn? In de database van Hondennamen.nl vind je niet alleen de stoerste, grappigste en mooiste hondennamen, je vindt er ook de meest populaire namen in de hondennamen top 100!

Top 10 hondennamen teef

Is jouw nieuwe viervoeter een teefje en heb je moeite met het vinden van een leuke naam? Kies dan onderaan dit artikel een naam uit de hondennamen teef top 100. Luna staat op nummer 1, gevolgd door Bella, Lola, Pip, Bo, Charlie, Lucky, Bailey, Daisy en Puck.
Wist je dat bijna de helft van alle baasjes hun hond vernoemt naar een mensennaam? Vaak niet zonder reden overigens. Zo noemen veel families hun vrouwtjeshond Elsa, geïnspireerd op de prinses uit de Amerikaanse animatiefilm Frozen.

Top 10 hondennamen reu

In de hondennamen reu top 10 staat Max op #1. Veel mensen denken dat dit te maken heeft met het feit dat de Nederlandse Max Verstappen het uitzonderlijk goed doet als autocoureur in de Formule 1. De top 10 hondennamen bestaat verder uit Buddy, Bo, Charlie, Boef, Milo, Boris, Guus, Diesel en Joep.

De populairste namen voor katten

Van de populairste hondennamen maken we een klein uitstapje naar de populairste kattennamen, want ook die worden ieder jaar onderzocht. Wellicht inspireert het je in je zoektocht naar een leuke hondennaam. Naast Luna en Max, staan vooral Pip, Nala en Coco hoog in dat rijtje. Nala, bekend van The Lion King, kwam vorig jaar nieuw binnen op nummer 5. De naam Tijgertje is inmiddels niet alleen uit de top 5, maar ook uit de top 10 van populaire kattennamen verdwenen.

Wat is het geworden?

Onze database wordt dagelijks aangevuld met populaire hondennamen. Hiervoor werken wij samen met diverse organisaties. Heb je zelf nog een leuke aanvulling? Aarzel niet en geef de naam door aan Hondennamen.nl. Wie weet maak je er in de toekomst een ander baasje heel blij mee!

Check hieronder de volledige Top 100 Hondennamen!

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco