Mooie hondennamen

Dit zijn de mooiste hondennamen voor jouw teef of reu

Krijg jij binnenkort een puppy en ben je daarom op zoek naar de mooiste hondennamen voor een teef of reu? In de database van Hondennamen.nl vind je een heleboel mooie en bijzondere hondennamen met betekenis en daar komen iedere week nieuwe namen bij. Daarnaast kun je in jouw zoektocht naar de perfecte hondennaam ook nog filteren op een bepaald thema, een beginletter, de regio waar je woont of het ras van je hond.
Veel hondeneigenaren die weleens op vakantie gaan, zijn op zoek naar een mooie naam die afkomstig is uit hun favoriete vakantieland. Dat is natuurlijk hartstikke bien of bello, maar het is ook wel handig om te weten waar je je hond nou eigenlijk naar vernoemt. Mirai of Kynai zijn bijvoorbeeld mooie, Aziatische hondennamen met een betekenis, maar weet je ook waar ze voor staan? Mirai geeft ‘een gouden toekomst’ aan, terwijl Kynai ‘geen zorgen’ betekent.

Mooie hondennamen teef

Er bestaan ontzettend veel bijzondere hondennamen voor teefjes. Uiteraard kun je al baasje kiezen voor een buitenlandse naam met een mooie betekenis, maar je kunt ook kiezen voor een naam uit een bepaalde legende of mythe. Zo staat de naam Venus voor de Romeinse godin van de liefde en Hera voor de Romeinse godin van het huwelijk.

Mooie hondennamen reu

Zoek je een bijzondere naam voor je reu? Ook daar zijn er een heleboel van. Ga bijvoorbeeld voor Zeus, de oppergod van de Griekse goden. Heb je een stoere, sterke hond? Ga dan voor Hercules, de zoon van Zeus. Naast buitenlandse namen of namen uit legendes en mythes, kun je uiteraard ook kiezen voor een mooie naam een boek, film of serie.

Wat is het geworden?

Heb je een mooie naam mét betekenis gevonden, maar niet op onze website? Aarzel niet en geef de naam door aan Hondennamen.nl. Wie weet maak je er in de toekomst een ander baasje heel blij mee!