Hondennamen met betekenis

Zoek hier de perfecte hondennamen met betekenis

Waar veel nieuwe baasjes van een pup op zoek gaan naar een leuke of grappige hondennaam, zijn er ook hondeneigenaren die liever voor een hondennaam met een betekenis kiezen. Een naam die ergens voor staat. Maar waar vind je zo’n naam? Juist, op Hondennamen.nl! In onze database vind je heel veel namen met een betekenis en daar komen iedere week een heleboel nieuwe namen bij. Naast hondennamen met betekenis, kun je hier ook filteren op een bepaald thema, een beginletter, de regio waar je woont of op het ras van je hond. Voordat je bedenkt wat voor betekenis jouw hondennaam moet hebben, is het makkelijk om allereerst een keuze te maken in het geslacht, oftewel: de splitsing hondennamen reu met betekenis of hondennamen teefje met betekenis. Daarna kun je verder zoeken naar de perfecte naam voor jouw viervoeter. Succes!

Betekenis hondennamen uit het buitenland

Veel hondeneigenaren die weleens op vakantie gaan, zijn op zoek naar een naam die afkomstig is uit hun favoriete vakantieland. Dat is natuurlijk hartstikke bien of bello, maar het is ook wel handig om te weten waar je je hond nou eigenlijk naar vernoemt. Mirai of Kynai zijn bijvoorbeeld mooie, Aziatische hondennamen met een betekenis, maar weet je ook waar ze voor staan? Mirai geeft ‘een gouden toekomst’ aan, terwijl Kynai ‘geen zorgen’ betekent.

Pup hondennamen met betekenis

Heb jij een nieuwe pup gekocht en ben je op zoek naar een betekenisvolle naam? Veel gezinnen gaan voor een naam uit het karakter van hun favoriete serie, film of boek. Het is leuk om daarvoor te kiezen, maar vergeet niet dat bijvoorbeeld Scar door veel mensen zal worden vergeleken met de slechterik uit De Leeuwenkoning. Dat wil je jouw nieuwe viervoeter natuurlijk niet aandoen. Maar heb je een jonge, speelse hond gekocht en noem je hem Olaf, zoals de sneeuwpop uit Frozen? Dan is dat een perfecte match!

Geef je keuze door!

Heb je een mooie naam mét betekenis gevonden, maar niet op onze website? Aarzel niet en geef de naam door aan Hondennamen.nl. Wie weet maak je er in de toekomst een ander baasje heel blij mee!

Abby
Abonny
Ace
Aibo
Aika
Alenka
Alex
Alfie
Alix
Aloys
Always
Amber
Amor
Amstel
Amy
Ananas
Andor
Anka
Anouk
Aphrodite
Aranka
Aranna
Araque
Ariel
Arno
Arras
Arwen
Arwin
Ascar
Asco
Ashe
Asja
Asta
Astor
Astra
Astrie
Atak
Atilla
Aura
Axel
Ayla
Azurra
Baboule
Baco
Bagheera
Bagus
Baijka
Baila
Bailey
Balder
Baldewijn
Balou
Balto
Bambina
Bamse
Bandit
Bangle
Banjer
Barabas
Barco